Οι εργαζόμενοι πάνε στην κόλαση και η ΓΣΕΕ... στο Rodos Palace

Δευτέρα 14 Μαρτίου 20160 σχόλια

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και την κοινωνία γενικότερα, με τη φτώχεια και την εξαθλίωση να...

κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο έδαφος, ο πρόεδρος Γιάννης Παναγόπουλος και η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν το 36ο Συνέδριο της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης στη Ρόδο από τις 17 έως τις 20 Μάρτη.
«Αυτός είναι συνδικαλιστικός τουρισμός», λένε πολλοί εργαζόμενοι και κατηγορούν τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ ότι και αυτή της η απόφαση δένεται με ένα νήμα με το ρόλο που έπαιξε τόσα χρόνια στην αποδιοργάνωση και την κατασυκοφάντηση του εργατικού κινήματος.
«Όσο οι αντιμνημονιακές συγκεντρώσεις οργανώνονται από τη ΓΣΕΕ δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα» έλεγε πριν λίγα χρόνια κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός. Και μάλλον ήξερε τι έλεγε. Τα δικαιώματα των Ελλήνων εργαζομένων δέχονται τη μεγαλύτερη επίθεση που έχει συμβεί μεταπολεμικά και η ΓΣΕΕ απλώς... παρίσταται.

Ο πρόεδρός της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, απαξιωμένος πια, ειδικά μετά τις εν κρυπτώ συνεννοήσεις με τον ΣΕΒ και τη συνάντησή του με τη Μέρκελ, απουσιάζει από όλους τους αγώνες, ακόμα και ως φυσική παρουσία, καθώς δεν τολμά να εμφανιστεί σε καμία συγκέντρωση και κυκλοφορεί μόνο με αστυνομική συνοδεία. Είναι ο πρώτος πρόεδρος της ΓΣΕΕ που δεν εμφανίζεται ούτε καν στις παραδοσιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς.

Στη Ρόδο, λοιπόν. Όσο πιο μακριά από τους εργαζόμενους και τους ανέργους, αυτούς δηλαδή που υφίστανται της συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της οποίας τόσα χρόνια η ΓΣΕΕ είναι απολιθωμένος στυλοβάτης.
Οι εργασίες του 36ου Εργατικού Συνεδρίου ξεκινούν την Πέμπτη 17 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016.
Στο Συνέδριο θα πραγματοποιηθούν απολογισμός και προγραμματισμός δράσης και θα εκλεγούν τα νέα όργανα (Διοικητικό Συμβούλιο, Εξελεγκτική Επιτροπή και Γενικό Συμβούλιο) της Συνομοσπονδίας.


Στο Rodos Palace λοιπόν, «θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί η στρατηγική της Συνομοσπονδίας για όλα τα κρίσιμα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και πάνω απ όλα τους ανέργους της χώρας» σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΓΣΣΕ. efsyn.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS