Αιτωλοακαρνανία: Πόλεμος στο Κτήμα Αγγελοκάστρου

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 20120 σχόλια

Επ’ αυτοφώρω συλλήψεις και κατασχέσεις πανάκριβων μηχανημάτων,… η απαξίωση όμως της δημόσιας περιουσίας καλά κρατεί Ήταν 1:00 τη νύχτα, ξημερώματα Σαββάτου (8 Σεπτεμβρίου) όταν το Α.Τ. Αιτωλικού συνέλαβε τρεις ημεδαπούς, 65,37 και 22 ετών την ώρα που με μια θεριζοαλωνιστική μηχανή και δύο φορτηγά είχαν μπει στο δημόσιο Κτήμα Αγγελοκάστρου για να συλλέξουν το καλαμπόκι. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, τα δε μηχανήματα, όπως και η συλλεχθείσα ποσότητα, κατασχέθηκαν.


Και κάπου εδώ τελειώνει το ρεπορτάζ, ως προς το αστυνομικό του σκέλος. Το θέμα όμως είναι βαθύτερο και αμιγώς πολιτικό. Το 240 στρεμμάτων Κτήμα Αγγελοκάστρου με απόφαση, οριστική και τελεσίδικη, του Αρείου Πάγου, πέρασε στην πλήρη δικαιοδοσία – κυριότητα του δημοσίου. Η εν λόγω απόφαση εξεδόθη το 2008, όπως όμως προ μηνών αποκάλυψε η «Συνείδηση» ουδέποτε κοινοποιήθηκε στην Κτηματική Υπηρεσία, η οποία καίτοι γνώριζε τα καθέκαστα με τις καταπατήσεις, δεν φρόντισε να πάρει καμία πρωτοβουλία.

Το χαρτί (την απόφαση του Αρείου Πάγου) που το επίσημο κράτος δεν μπορούσε να βρει επί τέσσερα χρόνια, η «Συνείδηση» το βρήκε σε λιγότερο από ένα τέταρτο της ώρας. Και κάναμε τότε το σχετικό ρεπορτάζ. Ο βουλευτής, εκείνη την περίοδο, Ανδρέας Μακρυπίδης ανέδειξε το θέμα στη Βουλή, αλλά και στην αρμόδια επιτροπή, με αποτέλεσμα, έστω και με πολυετή καθυστέρηση, το κτήμα Αγγελοκάστρου να γίνει και τυπικά κτήμα του δημοσίου. Ακολούθησαν οι διαδικασίες διοικητικής αποβολής κ.τ.λ.

Μιλάμε δηλαδή για ένα δημόσιο κτήμα που η Κτηματική οφείλει (αυτό λέει η κοινή λογική) να δημοπρατήσει με δημόσιο διαγωνισμό. Να κερδίσει απ’ το μίσθωμα το κράτος, να κερδίσει και απ’ τη φορολόγηση της παραγωγής. Τέτοιο πράγμα… δεν έγινε. Και καμιά σημασία δεν έχει ποιος έσπειρε και ποιος πήγε να θερίσει. Το κτήμα είναι περιουσία του δημοσίου, που πρέπει να αξιοποιηθεί. Και ότι σήμερα υπάρχει εκεί (το καλαμπόκι δηλαδή) ανήκει επίσης στο δημόσιο. Όλα τα υπόλοιπα… θα τα βρει ο εισαγγελέας. sinidisi.gr you.gr 8.000 προϊόντα τεχνολογίας σε χαμηλές τιμές. Δωρεάν παράδοση από 300 σημεία! Κάντε Click Εδώ
 
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS