Επιστολή στον Υπουργό Ευ. Αποστόλου για τις καθυστερήσεις στην πορεία του προγράμματος μελιταίου πυρετού των αιγοπροβάτων

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 20160 σχόλια

Την έντονη ανησυχία της για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην πορεία του Προγράμματος Μελιταίου Πυρετού των αιγοπροβάτων και στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του, εκφράζει για μία ακόμη φορά, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Σε νέα του επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευ. Αποστόλου, σε συνέχεια παλαιότερης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με την πορεία του προγράμματος και της...
δέσμευσης του Υπουργού, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος ζητά την άμεση ενεργοποίηση του αρμόδιου Υπουργείου ώστε να τεθεί ως προτεραιότητα το Πρόγραμμα.
«Δυστυχώς, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να επανέλθουμε στο πρόβλημα της εφαρμογής του προγράμματος του μελιταίου πυρετού των αιγοπροβάτων, καίτοι έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης συμπληρώνοντας: «Για τα προβλήματα της πορείας του Προγράμματος, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανέλαβε πέρυσι την πρωτοβουλία να προτείνει συγκεκριμένες λύσεις, που προωθήθηκαν προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στην απάντηση του Υπουργού υπήρχαν συγκεκριμένα μέτρα, έστω και εκτός της λογικής των προτάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποία, όμως, δεν έχουν ακόμη προωθηθεί».
Όπως τονίζει ο κ. Μπράμος, αυτό έχει ως αποτέλεσμα, παρά την ομολογουμένως σημαντική προσπάθεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, αλλά και των ιδιωτών κτηνιάτρων που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα, εκτός από τις προφανείς επιπτώσεις για τη Δημόσια Υγεία, να υπάρχει και κίνδυνος απώλειας επιδοτήσεων για ένα σημαντικό κομμάτι των κτηνοτρόφων της Περιφέρειας, λόγω της πιθανολογούμενης σύνδεσης του προγράμματος με τις οικονομικές ενισχύσεις. 
«Οι Υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας θα θέσουν ως προτεραιότητα το πρόγραμμα και, στο μέτρο του δυνατού, θα αυξήσουν την προσπάθειά τους, αναλαμβάνοντας το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί. Από εκεί και πέρα όμως, θα πρέπει το Υπουργείο, αφενός μεν να δράσει προς την κατεύθυνση των προτάσεών μας, και αφετέρου, να αναβάλλει τη σύνδεση χορήγησης οικονομικών ενισχύσεων με το πρόγραμμα του μελιταίου, κατ’ ελάχιστον για το έτος 2016 και μέχρις ότου δημιουργηθούν οι υποδομές που θα επιτρέπουν στους κτηνοτρόφους να είναι σε θέση να εφαρμόσουν το πρόγραμμα», κατέληξε ο Π. Μπράμος.


Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS