Η εκδρομή στην Ελβετία κατέληξε σε θρίλερ για τους μαθητές Λυκείου της Άρτας

Πέμπτη 23 Απριλίου 20150 σχόλια

- Στον αέρα η σχολική εκδρομή της Β΄τάξης του 3ου Λυκείου Αρτας στην Ελβετία
- 44 μαθητές και 4 συνοδοί καθηγητές επιστρέφουν άρον άρον
- Το ταξιδιωτικό πρακτορείο δεν πλήρωσε ξενοδοχείο και εισιτήρια επιστροφής, άφαντοι οι εκπρόσωποι του
- Αυτή την ώρα τα παιδιά είναι καθ οδόν για Ανκόνα


- Ανάμεσά τους και η κόρη βουλευτή του νομού
- Τι λένε στο Newsit o Διευθυντής του σχολείου και ο πατέρας ενός μαθητή

To έχουν παρακάνει οι απατεώνες που δραστηριοποιουνται στο χώρο των σχολικών εκδρομών καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ταξιωτικό πρακτορείο αφήνει...στον αέρα μαθητές και συνοδούς καθηγητές σε ξένη χώρα, σπέρνοντας έτσι τον πανικό σε γονείς και παιδιά. 
Η καταγγελία του πατέρα ενός μαθητή που συμμετέχει στην εκδρομή - θρίλερ
Οπως δήλωσε στο Newsit o Δημήτρης Σκανδάλης, πατέρας ενός μαθητή που συμμετέχει στην εκδρομή - θρίλερ "το 3ο Γενικό Λύκειο Άρτας διοργάνωσε εκδρομή για τη Β΄τάξη Λυκείου για τις εγκαταστάσεις του πειραματικού σταθμού Cern, στη Γενεύη της Ελβετίας.

Εμείς οι γονείς δώσαμε από το υστέρημά μας, 320 ευρώ έκαστος, στο λύκειο και το σχολείο εξόφλησε πλήρως το ταξιδιωτικό πρακτορείο της Αθήνας με το οποίο συνεργάστηκε.

Η εκδρομή ήταν 6ημερη, από Δευτέρα 20/4/2015 εως Σάββατο 25/4.2015. Χθες το απόγευμα (Τετάρτη), στις 6.00 ώρα Ελλάδος μας ενημερώνουν αρχικά τα παιδιά μας και αργότερα επιβεβαιώνεται και από τους συνοδούς καθηγητές, ότι δεν εχει πληρωθει ξενοδοχείο-φαγητό-επιστροφή και πούλμαν. Δηλαδή όλα ήταν στον αέρα.

Τα παιδιά δηλαδή φεύγουν Δευτέρα χαράματα με πλοίο από την Ηγουμενίτσα. Φτάνουν Βενετία χωρίς να ακολουθήσει μέσα στο καράβι το πούλμαν που μετέφερε τα παιδιά από Άρτα, οπου εκεί αρχίζουν τα παράξενα, οτι δηλαδή σε ένα πούλμαν έσκασε ένα λάστιχο και υπήρξε καθυστέρηση μιας ώρας, αλλά δε δώσαμε σημασία. Αρχίσανε βέβαια να μας ζώνουν τα φίδια.

Ευτυχώς, ο απλήρωτος Έλληνας οδηγός του πούλμαν δεν παρατάει τα παιδιά, προς τιμήν του είπε οτι θα πάει τα παιδιά στην Ιταλία για να μπουν σε καράβι να επιστρέψουν Ελλάδα. Φυσικά η εκδρομή τελειώνει, δε το συζητάμε. Αυτή την ώρα που μιλάμε τα παιδιά ειναι καθ οδόν για Ανκόνα (10 ώρες ταξίδι).

Εμείς αυτή τη στιγμή τα παιδια για να τα έχουμε ήρεμα τους λέμε οτι είναι ωραία περιπέτεια, περνάτε φανταστικά. Θα φτάσουν Ανκόνα, θα βάλουν 40 ευρώ από την τσέπη τους εκ των ενόντων, θα βάλουν τα εισιτήριά τους, ελπίζουμε να βρουν καράβι. Φυσικά θα ταξιδεψουν κατάστρωμα, δε ξέρω αν θα ταξιδέψουν για Ηγουμενίτσα ή Πάτρα και οταν φτάσουν με το καλό, θα αναλάβουμε εμείς. Η θα πάμε να τα πάρουμε ή θα βάλουμε ένα λεωφορείο. Θα δούμε τι θα κάνουμε. Στο γιο μου να καλάβετε, βάζω συνέχεια μονάδες στο κινητό για να μπορούν να μιλάνε τα υπόλοιπα παιδιά με τους γονείς τους.

Ενας εκ των βουλευτών Άρτας έχει την κόρη του μέσα, να μην πώ όνομα. Οι άλλοι δύο βουλευτές του νομού ενημερώθηκαν και αυτοί. Εμαθα οτι ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κύριος Τσίπρας, ο ξάδελφος του πρωθυπουργού, έχει και αυτός επικοινωνήσει με έναν εκ των συνοδών.

Δε θέλουμε να δημιουργηθεί πανικός, αλλά αποφασίσαμε να μιλήσουμε με όλα τα μέσα ενημέρωσης γιατί μάθαμε οτι το ταξιωτικό πρακτορείο που μας εξαπάτησε το έχει ξανακάνει και μάλιστα πολλές φορές.

Να έρθουν τα παιδιά με το καλό και μετά θα αναλάβουμε εμείς. Να γίνουν οι μηνύσεις για να μπει μια τάξη. Για τους επόμενους γονείς, όχι για εμάς". 

Τι λέει ο Διευθυντής του σχολείου - Άφαντοι οι εκπρόσωποι του πρακτορείου
Οπως δήλωσε στο Newsit o Διευθυντής του 3ου Λυκείου Άρτας, Βαγγέλης Καραμπάς "τα 44 παιδιά αυτή τη στιγμή καιοι 4 συνοδοί καθηγητές ταξιδεύουν για Ανκόνα. Στις 4.00 το μεσημέρι θα μπουν σε καράβι και αύριο το πρωί θα φτάσουν στην Ηγουμενίτσα και από εκεί με πούλμαν στην Ηγουμενίτσα. Εμείς απο την πρώτη στιγμή που μάθαμε για το πρόβλημα σε συνεργασία με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το Υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα.

Από το ταξιωτικό πρακτορείο βέβαια είναι άφαντοι. Μόλις γυρίσουν τα παιδιά θα ασκήσουμε όλα τα ενδικα μέσα". ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ newsit.gr

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS