Αποστόλου: Άμεσα αποζημιώσεις ΕΛΓΑ για πλημμύρες, υπάρχουν τα κονδύλια

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 20150 σχόλια

Εντολές ώστε να ξεκινήσουν άμεσα, όπου είναι εφικτό οι αναγγελίες των στις περιοχές που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις έδωσε στη πρόεδρο του ΕΛΓΑ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, προκειμένου να τρέξουν στην συνέχεια και οι σχετικές αποζημιώσεις στους δικαιούχους αγρότες-κτηνοτρόφους.

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 2 Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Βαγγέλη Αποστόλου και του υφυπουργού Παναγιώτη Σγουρίδη προκειμένου να υπάρξει μια εικόνα για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εμφανίστηκαν το Σαββατοκύριακο συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Βασίλης Έξαρχος, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες. 
Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ ενημέρωσε τον αναπληρωτή υπουργό και τον υφυπουργό ότι  ήδη κλιμάκια του ΕΛΓΑ  επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές όπου αυτό είναι εφικτό, ενώ διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν και τα αναγκαία κονδύλια για την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων. Εφόσον παραστεί ανάγκη θα υπάρξει και μετακίνηση του προσωπικού του ΕΛΓΑ προκειμένου να επιταχυνθούν οι εκτιμήσεις.   
Τόσο ο αναπληρωτής υπουργός όσο και υφυπουργός επεσήμαναν ότι βρίσκονται κοντά στους γεωργούς και κτηνοτρόφους που υπέστησαν ζημιές στο φυτικό και ζωικό τους κεφάλαιο, θα συνεχίσουν να επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές και θα παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις.  agronews.gr

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS