12 υπάλληλοι στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 20150 σχόλια

4.993 προσλήψεις πανελλαδικά και τοπικά Η απόφαση που είχε ανακοινωθεί λίγο πριν τις εκλογές, έγινε δεκτή από το ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας), στην οποία περιλαμβάνονταν οι προσλήψεις 3.616 υπαλλήλων, για τις οποίες η υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσουν από το τέλος της εβδομάδας και έπειτα,
αφού όλα ήταν έτοιμα και είχαν «παγώσει» λόγω εκλογών. Από το υπουργείο Παιδείας, θα προσληφθούν 890 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, τόσο για την πρωτοβάθμια, όσο και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και 28 ωρομίσθιοι καθηγητές. Εγκρίθηκαν επίσης οι προσλήψεις 123 επιπλέον ατόμων, μεταξύ των οποίων 12 άτομα που θα στελεχώσουν το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.
Η πολυδαίδαλη αυτή απόφαση, περιελάμβανε και την ανανέωση των συμβάσεων 1.042 ατόμων για την αυτεπιστασία των χρηματοδοτούμενων αρχαιολογικών έργων από το ΕΣΠΑ . Επισημαίνουμε ότι αυτό θα ωφελήσει πιθανότατα και την Αιτωλ/νία, αφού μόνο στην Ιόνια Οδό οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις συνεχώς πυκνώνουν. Παράλληλα, εγκρίνεται η έναρξη των εξετάσεων για 80 ανθυπαστυνόμους γενικών καθηκόντων. Οι εισιτήριες εξετάσεις θα γίνουν μεταξύ 16/5 και 18/5 στην Αθήνα και την Βέροια, ενώ οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων πρέπει να υποβληθούν, αν και εφόσον οι ενδιαφερόμενοι πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια, στις υπηρεσίες τους ως και τον 2/2015.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης προκήρυξε διαγωνισμό για την πρόσληψη 54 δοκίμων ειρηνοδικών Δ΄ τάξης. Η προκήρυξη αυτή αφορά όσους έχουν συμπληρώσει το 25ο και δεν έχουν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014. Τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι Αστικό, Εμπορικό, Ποινικό Δίκαιο, Ποινική και Πολιτική Δικονομία και Στοιχεία Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Δικαίου.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους στην γραμματεία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου 5 μέρες τουλάχιστον πριν από την έναρξη του διαγωνισμού, μαζί με την αίτηση και τα στοιχεία τους. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα δρομολογηθούν επίσης οι διαδικασίες προσλήψεων για 1.183 άτομα μόνιμου προσωπικού, εκ των οποίων οι 49 θα είναι για λιμενοφύλακες στο Λιμενικό Σώμα, οι 186 θα είναι για διασώστες στο ΕΚΑΒ και οι 918 θα είναι για άτομα από ειδικές κατηγορίες. Τριάντα (30) άτομα θα τοποθετηθούν μόνιμα στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, τοποθετήσεις  που πιθανότατα θα ωφελήσουν και την Αιτωλ/νία, αφού αρμόδιοι φορείς ουκ ολίγες φορές έχουν επισημάνει ελλείψεις και κενά, τόσο υπηρεσιακά, όσο και προφορικά στους υπευθύνους τους.

Παράλληλα, δόθηκε «πράσινο φως» για την πρόσληψη 17.500 εποχιακών υπαλλήλων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Οι προσλήψεις θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Μάρτιο και αυτό θα γίνει διότι  μέχρι και τώρα ίσχυε η απαγόρευση που ισχύει για προσλήψεις και μεταβολές προσωπικού, δύο μήνες πριν τις εκλογές. Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκίνησε την απογραφή των επιτυχόντων του ΑΣΠΕ, μετά την ολοκλήρωση της οποίας, και στο πλαίσιο των 10.000 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού,  θα αξιοποιηθούν στην δημόσια διοίκηση. Οι 2.842 πιθανολογείται ότι θα απασχοληθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου σε κεντρικές υπηρεσίες ΟΤΑ και σε νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου του δήμου, ενώ 6.600 θα απασχοληθούν μέσω ΕΣΠΑ.
Επιπλέον, 8.14 θα δραστηριοποιηθούν σε ανταποδοτικές υπηρεσίες και δομές, ενώ αναμένεται να προκηρυχθούν και 6.000 θέσεις εργασίας για εποχιακό προσωπικό.
Οι 6.000 θα διοχετευτούν ανάλογα με τα αιτήματα των ΟΤΑ σε συνάρτηση με το σχέδιο προσλήψεων της κυβέρνησης. Κων/νος Χονδρός sinidisi.gr

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS