Δ. Ελλάδα: Σταδιακή επιδείνωση του καιρού από το βράδυ- Επιστρέφουν από απόψε οι βροχές -Έρχονται υδροστρόβιλοι 9 μποφόρ την Παρασκευή

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 20140 σχόλια

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το ερχόμενο 24ωρο στην χώρα μας και κυρίως σε τμήματα της δυτικής, βορειοδυτικής Ελλάδας, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε όλη τη χώρα από την ερχόμενη Παρασκευή.


Πιο αναλυτικά :

Σποραδικές καταιγίδες και τοπικές βροχές, θα σημειωθούν τα ξημερώματα της Τετάρτης αλλά και κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, στο Ιόνιο πέλαγος, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά Ελλάδα.

Το απόγευμα της Τετάρτης και προς το βράδυ, τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στο βόρειο Ιόνιο. Ως το πρωί της Πέμπτης, κάποιες τοπικές βροχές θα σημειωθούν και σε τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδα και της Πελοποννήσου.

Από τη Παρασκευή προβλέπεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού σε όλη την Ελλάδα, από τα δυτικά προς τα ανατολικά, με ισχυρές καταιγίδες.
Στο μεταξύ, ανεμοστρόβιλοι και υδροστρόβιλοι προβλέπονται από την ερχόμενη Παρασκευή αλλά και μέσα στο Σάββατο, σε περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας.

Κυρίως στο Ιόνιο πέλαγος, θα παρατηρηθούν υδροστρόβιλοι και ανεμοστρόβιλοι μαζί με σφοδρές καταιγίδες, καθώς οι νότιοι άνεμοι θα αγγίξουν και τα 8-9 μποφόρ.

Αυτές οι συνθήκες είναι ικανές να δημιουργήσουν τόσο ανεμοστρόβιλους μικρής ισχύος αλλά και υδροστρόβιλους που τα τελευταία χρόνια τους παρατηρούμε αρκετά συχνά. *Στοιχεία απο greek-weather.org - thebest.gr

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS