Πρώην δημοτικός αστυνομικός ο "εγκέφαλος" της συμμορίας με τα καλάσνικοφ

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 20120 σχόλια

Σκηνές αστυνομικής ταινίας «ξεπηδούν» από τη δικογραφία για την οργάνωση με τα… καλάσνικοφ, που τον τελευταίο έναν χρόνο είχαν διαπράξει σωρεία ληστειών σε κοσμηματοπωλεία και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Με «μπροστάρη» έναν δημοτικό αστυνομικό, ονόματι Α. Α. και μέλη, τουλάχιστον οκτώ άτομα αλβανικής καταγωγής, η πολυπληθής συμμορία είχε καταφέρει να διαπράξει τουλάχιστον 50 ληστείες και κλοπές, «χτυπώντας» κατά κύριο λόγο κοσμηματοπωλεία και Super Market.

Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι τα μέλη της ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνα, έφεραν βαρύ οπλισμό (όπλα τύπου Kalashnikov), φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ για την μετάβαση και τη διαφυγή τους από τους «στόχους», χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα.
Ο «εγκέφαλος»
Από τη δικογραφία που σχηματίσθηκε «ενορχηστρωτής» και ιθύνων νους της συμμορίας, φέρεται να είναι ένας 30χρονος, πρώην δημοτικός αστυνομικός από την Τρίπολη. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, αρχικά είχε κατηγορηθεί για ληστεία που είχε διαπράξει στις 15 Οκτωβρίου 2010 στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Κολοτρώνη στην Τρίπολη με λεία 25.000 ευρώ.
Εντύπωση προκαλεί, πάντως το γεγονός ότι παρότι η Αστυνομία διέθετε σειρά στοιχείων που αποδείκνυαν ότι ο Α. Α. διέπραττε πλήθος εγκληματικών ενεργειών, δεν είχε καταφέρει να τον εντοπίσει.
Πρόκειται για τον άνθρωπο, ο οποίος -σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε- έδινε εντολές στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και αναλάμβανε τη διαμόρφωση του «επιχειρησιακού σχεδίου» πριν την εκτέλεσή του «χτυπήματος».
Η σύλληψη
Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη και τη διαλεύκανση της δράσης της οργάνωσης ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου 2012, όταν άνδρες της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής, εντόπισαν τον αρχηγό της συμμορίας, ο οποίος εξέρχονταν μαζί με μία νεαρή γυναίκα από ένα κατάστημα επίπλων και ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του.
Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα, οι άνδρες της υπηρεσίας έφτασαν στα ίχνη πέντε μελών της εγκληματικής ομάδας, τα οποία εντοπίστηκαν σε κουρείο στα Πατήσια.
Όταν οι άνδρες της αστυνομίας τους προσέγγισαν προκειμένου να τους ελέγξουν, εκείνοι αντιστάθηκαν και άρχισαν να τους χτυπούν με τα χέρια και τα πόδια τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να ξεφύγουν.

Διέθεταν οπλοστάσιο
Εντυπωσιακά ήταν τα ευρήματα από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του φερόμενου ως «αρχηγού» αλλά και στη «γιάφκα» της συμμορίας. Όπως διαπιστώθηκε οι κατηγορούμενοι διατηρούσαν ολόκληρο οπλοστάσιο, όπως: πιστόλια, θήκες μεταφοράς όπλων, όπλα τύπου Kalashnikov, πυροκροτητές, χειροβομβίδες, αλεξίσφαιρα γιλέκα, πολιορκητικό κριό καθώς και αμέτρητα φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Τα χτυπήματα στο Super Market
Στόχος της οργάνωσης είχε γίνει γνωστή αλυσίδα Super Market, καθώς από τα 50 συνολικά «χτυπήματα», τα 11 πραγματοποιήθηκαν στα καταστήματά της. Πρόκειται για υποκαταστήματα που βρίσκονται στο Περιστέρι, στην Αργυρούπολη, στην Άνοιξη, στην Ηλιούπολη, στο Νέο Κόσμο, στη Γλυφάδα και στο Παλαιό Φάληρο.
Από τη δικογραφία προκύπτει ότι η συνολική λεία των δραστών από τις συγκεκριμένες ληστείες ξεπέρασε τις 75.000 ευρώ, ενώ μία από αυτές (στο Νέο Κόσμο), δεν δίστασαν να αρπάξουν και να απειλήσουν τον διευθυντή του καταστήματος.
Από τις καταθέσεις των αυτόπτων μαρτύρων προέκυψε ότι όταν η συμμορία «χτυπούσε» super market, έπραττε πάντα με τον ίδιο τρόπο. Σταματούσαν το αυτοκίνητο είτε ακριβώς έξω από την είσοδο του καταστήματος, είτε δίπλα από αυτή.
Στην «επιχείρηση» συμμετείχαν δύο άτομα. Ο ένας είχε ένα μαύρο πιστόλι και ο άλλος ένα καλάσνικοφ, ενώ φορούσαν κουκούλες full face, γάντια μαύρα-γκρι με λευκά χαρακτηριστικά και μαύρα αθλητικά παπούτσια με άσπρη σόλα. zougla.gr you.gr 8.000 προϊόντα τεχνολογίας σε χαμηλές τιμές. Δωρεάν παράδοση από 300 σημεία! Κάντε Click Εδώ
 
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS