Το φεγγάρι εξαφανίστηκε από τον ουρανό Είναι η πιο σκοτεινή ημέρα για 400 χρόνια

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 20100 σχόλια

Ένα γεγονός που συμβαίνει μόνο μια φορά ή δύο φορές σε μία χιλιετία: την έκλειψη συμπίπτει με το χειμερινό ηλιοστάσιο Πέρα από τον Ατλαντικό το φαινόμενο θα αρχίσει τα μεσάνυχτα. Στην
Ιταλία, η σύνοδος κορυφής λίγο

μετά την αυγή
Σήμερα θα είναι η πιο σκοτεινή μέρα για τετρακόσια χρόνια. Συμβαίνει για μια ειδική "αστρικών σύμπτωση», το είδος που εμφανίζονται μία ή δύο φορές μία χιλιετία, και των οποίων χάνει τη μνήμη του μέχρι ανακεφαλαιοποίηση νέα: σεληνιακή έκλειψη συνέπεσε με το χειμερινό ηλιοστάσιο. "Ένα πραγματικά εξαιρετικό φαινόμενο, που από το 1 μ.Χ. μέχρι τις μέρες μας συνέβη μια φορά, 21 Δεκεμβρίου, 1638," λέει ο Τζεφ Τσέστερ της U. S. Ναυτικό Παρατηρητήριο. «Ευτυχώς - ο αστρονόμος χαμόγελα - δεν πρέπει να περιμένουμε να τηρούν την ίδια, γιατί να συμβεί εκ νέου στις 21 Δεκεμβρίου, 2094."

Μια μεγάλη, σκοτεινή νύχτα, επομένως, ακόμα πιο σκοτεινή για την «εξαφάνιση της Σελήνης": το φαινόμενο θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα στην αμερικανική ήπειρο, περίπου ενάμισι στη Νέα Υόρκη, και θα φτάσουν στην Ευρώπη, και η Ιταλία, γύρω από το τις επτά το πρωί. Το χειμερινό ηλιοστάσιο, η οποία ξεκινά το χειμώνα, στο ημισφαίριο μας συμπίπτει με τη μικρότερη μέρα του χρόνου, σε τέτοιο βαθμό ώστε σήμερα ο ήλιος ανατέλλει στο 7,42 και θέτει σε 16,44. Έτσι, πολλές ώρες από φως και σκοτάδι. Και τώρα το φεγγάρι είναι γεμάτο, αλλά την ίδια στιγμή είναι ευθυγραμμισμένη ακριβώς ανάμεσα στον Ήλιο και τη Γη, ώστε να εμπίπτει αυστηρά στη σκιά του πλανήτη μας είναι η ολική έκλειψη της Σελήνης.


Το φαινόμενο είναι απολύτως ορατό στη Βόρεια και Κεντρική Αμερική, όπου το σόου συνεχίζεται τη νύχτα για περίπου 3 ½ ώρες, με τη Σελήνη εντελώς επισκιάστηκε
για περίπου μία ώρα. Στην Ιταλία, ωστόσο, το φαινόμενο δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται στο σύνολό της, αλλά ακόμα δεν έχουμε κανένα τρόπο να δει κάτι ιδιαίτερο, όταν το φεγγάρι είναι πολύ χαμηλά στον ορίζοντα προς τα δυτικά. Η παράσταση, στην πραγματικότητα, είναι ότι η Σελήνη μπαίνει ημίφως στις 6:29 στη Γη (το Penumbra είναι μια σκιά ασθενέστερη από εκείνη που καθορίζει η ίδια έκλειψη) και θέτει την ίδια στιγμή που εισήλθε στη σκιά της πλανήτη μας, γύρω στο 7. 32, όταν περίπου δέκα λεπτά για να χάσετε την ανατολή του ηλίου Η τελευταία αυτή περίπτωση, καθορίζεται από το γεγονός ότι η Σελήνη είναι τώρα κοντά στον ορίζοντα, σημαίνει ότι η Σελήνη γίνεται σταδιακά όλο και περισσότερο κόκκινο. Η μέγιστη ένταση είναι περίπου 9,30.

Ποιος έχει την ικανότητα, μπορείτε να δείτε δορυφορικά μας που με ένα πραγματικά περίεργο χρώμα και τη φωτεινότητα. Ένα έντονο κόκκινο. Στην Ιταλία θα χάσει μόνο ένα μέρος, αλλά η εκδήλωση θα είναι ορατή σε χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, όπου το φεγγάρι είναι μεταγενέστερη, και, φυσικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και τη Λατινική Αμερική, όπου τη στιγμή της έκλειψης είναι νύχτα.


Επίσης, μιλά για το κόκκινο φεγγάρι, επειδή η Σελήνη στο μέγιστο έκλειψη δεν είναι ποτέ αρκετά τόσο μαύρα όπως μπορείτε να φανταστείτε, δεδομένου ότι είναι στη σκιά της Γης, αλλά φαίνεται κόκκινο, ένα φαινόμενο που στο παρελθόν οδήγησε σε διάφορους θρύλους συμπεριλαμβανομένων εκείνων που οδήγησε ορισμένους ανθρώπους να πιστεύουν ότι ο δορυφόρος θα καλύπτει του αίματος. Η πραγματική εξήγηση είναι ότι η ατμόσφαιρα της Γης, που είναι στην άκρη του πλανήτη μας, εκτρέπει τις ακτίνες του ήλιου, ως αποτέλεσμα της διάθλασης και ορισμένα από αυτά καταλήγουν στη Σελήνη. Δεδομένου ότι τα κόκκινα αυτά απορροφώνται από τη γήινη λιγότερο από την άλλη, υπάρχει σε μεγαλύτερη αφθονία στην επιφάνεια της Σελήνης, η οποία λαμβάνει μια τέτοια εντυπωσιακή τολμηρά χρώματα.
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS