Έπαιρναν παράνομα επιδόματα πάνω από 400.000 ευρώ για υποτιθέμενα παιδιά με νοητική υστέρηση

Τετάρτη 13 Απριλίου 20160 σχόλια

Η μεθοδική και ενδελεχής έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας και του...
Αστυνομικού Τμήματος Πλατέος Ημαθίας, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση υπόθεσης απάτης σε βάρος φορέων του ελληνικού Δημοσίου.
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 9 ατόμων, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφίας.

Αναλυτικά, όπως προέκυψε από την έρευνα, ένας 44χρονος και μία 43χρονη, κατάφεραν να εξαπατήσουν ασφαλιστικούς φορείς του Δημοσίου, ώστε να λαμβάνουν παράνομα προνοιακά και πολυτεκνικά επιδόματα.
Ειδικότερα, η 43χρονη δήλωσε προ 25ετιας σε ληξιαρχείο ψευδώς τη γέννηση 3 παιδιών, τα οποία αναγνώρισε ο 44χρονος. Ακολούθως, οι προαναφερόμενοι εφοδιάστηκαν με ψευδείς βεβαιώσεις ιδιωτών ιατρών, που εμφάνιζαν τα παιδιά με νοητική υστέρηση.
Για την έκδοση δελτίων ταυτότητας που απαιτούνταν να διαθέτουν τα υποτιθέμενα παιδιά τους, χρησιμοποίησαν τρεις γυναίκες ηλικίας 28, 24 και 23 ετών, τις οποίες είχε εντοπίσει ένας 25χρονος, ενώ σε μία περίπτωση έκδοσης δελτίου ταυτότητας φέρεται ως μάρτυρας ένας 45χρονος.
Ακολούθως, έχοντας συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά ο 44χρονος εμφάνιζε στα κατά τόπους γραφεία πρόνοιας μία 26χρονη η οποία πάσχει στην πραγματικότητα από νοητική υστέρηση, εξαπατώντας με αυτό τον τρόπο τις Υπηρεσίες.
Υπολογίζεται ότι από τα προνοιακά επιδόματα καθώς και τα επιδόματα πολυτέκνων που λάμβαναν, έχουν αποκομίσει παράνομο οικονομικό όφελος που ξεπερνά τις 400.000 ευρώ.
Οι έρευνες συνεχίζονται για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας. thestival.gr


Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS