Δημιουργία Αγροτικού Συλλόγου Ακτίου Βόνιτσας

Τετάρτη 9 Μαρτίου 20160 σχόλια

Οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες δεχόμαστε ανελέητη επίθεση που κλέβει τον κόπο και το εισόδημά μας, που λεηλατεί τη ζωή των παιδιών μας, που μας οδηγεί στο ξεκλήρισμα και την εξαθλίωση. Το «πλιάτσικο» αυτό...
αποφασίζεται, οργανώνεται, καθοδηγείται και εφαρμόζεται, εδώ και δεκαετίες, από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε) των μονοπωλίων και τις κυβερνήσεις που συμφωνούν, συναποφασίζουν και εφαρμόζουν αυτή τη πολιτική.
Μπροστά σ’ αυτή τη κατάσταση, που απειλεί ακόμα και την βιολογική μας επιβίωση, είναι αναγκαία η ύπαρξη ενός συνδικαλιστικού φορέα που θα εξασφαλίζει την ενότητα των φτωχομεσαίων αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων και μελισσοκόμων σε κατεύθυνση διεκδικητική, αγωνιστική, που θα οργανώνει την άμυνα και την αντεπίθεσή μας, με συμμάχους όλα τα υπόλοιπα φτωχά λαϊκά στρώματα, εργατοϋπάλληλους και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες.
Στον Αγροτικό Σύλλογο Ακτίου – Βόνιτσας, μέλη γίνονται οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες (αμπελουργοί, κτηνοτρόφοι, ελαιοπαραγωγοί, ψαράδες, μελισσοκόμοι) και όλοι όσοι έχουν αγροτικό εισόδημα. Οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργάτες, που έχουν μικρή ή μεσαία αγροτική εκμετάλλευση, οικογενειακής μορφής στο δήμο Ακτίου - Βόνιτσας. Κριτήριο για την εγγραφή κάποιου ή κάποιας στο Σύλλογο είναι αποκλειστικά και μόνο η συμφωνία του με τους σκοπούς και τους στόχους του που ήδη σύντομα περιγράψαμε και που θα αποτυπωθούν αναλυτικότερα στο Καταστατικό του, το οποίο σύντομα θα συνταχθεί και τεθεί προς έγκριση.
Η Οργανωτική Επιτροπή που συγκροτήθηκε την Κυριακή 6 Μάρτη σε σύσκεψη στη Πλαγιά Βόνιτσας και αποτελείται κατά αλφαβητική σειρά από τους, Κατσαβριά Βαγγέλη, Κοκόλη Νίκο, Μάχα Δημήτρη, Σκλεπούνη Θεόδωρο και Στριφτάρη Δημήτρη.

ΚΑΛΟΥΜΕ Όλους και Όλες, Αγρότες και Αγρότισσες του δήμου Ακτίου -Βόνιτσας, να στηρίξουν τη δημιουργία του Αγροτικού Συλλόγου για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων της αγροτιάς. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν για έγκριση του Καταστατικού και εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου.
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS