Δράση ενημέρωσης των φοιτητών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την προστασία από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 20160 σχόλια

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού (αύριο Σάββατο 13η Φεβρουαρίου), διοργανώνουν δράση ενημέρωσης των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου και ώρα 10 π.μ. – 2 μ.μ. στον προαύλιο χώρο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών, με τη συμβολή της Κινητής Μονάδας της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Η ενημέρωση θα γίνει με δωρεάν διάθεση έντυπου υλικού και...
προφυλακτικών και επιπλέον θα πραγματοποιηθεί δωρεάν έλεγχος «checkpoint» των φοιτητών.
«Λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού του Aids αναγνωρίζεται η αναγκαιότητα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού προκειμένου να συνεισφέρει στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της HIV λοίμωξης» επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, σημειώνοντας πως στο πλαίσιο αυτό έχει σχεδιαστεί η συγκεκριμένη δράση ενημέρωσης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.
Και κατέληξε: «Η διαπαιδαγώγηση των νέων αποτελεί  θεμελιώδη λίθο μιας στρατηγικής πρόληψης της σύγχρονης αυτής μάστιγας».


Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS