Τσίπρας: "Έχω ισχυρή κυβέρνηση" - Λεβέντης: "Μ' αυτό το πλευρό να κοιμάσαι"!

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 20150 σχόλια

Έναν άγνωστο διάλογο από την χθεσινή συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών αποκάλυψε ο Βασίλης Λεβέντης. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επιβεβαίωσε πως ξεκαθάρισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι η κυβέρνησή του δεν είναι ισχυρή...

Ο πρέοδρος της Ένωσης Κεντρώων φιλοξενήθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο. Και ήταν αποκαλυπτικός. Το ρεπορτάζ έλεγε πως ο Βασίλης Λεβέντης προσπάθησε να ανοίξει κουβέντα για το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης κι εκεί υπήρξε ένταση!
Όπως σας έχει ήδη από χθες ενημερώσει το newsit.gr, ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν θέλει, αλλά επιχείρησε όταν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ξεκίνησε να μιλά για οικουμενική, να "κόψει" κάθε συζήτηση πριν καν ξεκινήσει.
Η προσπάθεια του πρωθυπουργού να τον... κόψει, εκνεύρισε τον Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα: "Κύριε πρόεδρε, αισθάνεστε τόσο ισχυροί, εσείς και η κυβέρνησή σας;" και τότε ο κ. Τσίπρας του απάντησε: "Ναι και ξέρουμε και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ότι έχουμε μπροστά μας".
Σήμερα, ωστόσο, ο Βασίλης Λεβέντης αποκάλυψε και πιο... ζουμερές λεπτομέρειες. Όταν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μίλησε για οικουμενική κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας του απάντησε αρνητικά, λέγοντας πως "η κυβέρνηση είναι σταθερή και δεν πρόκειται να κάνω αλλαγή κυβερνητικού σχήματος".
Τότε, λοιπόν, ο Βασίλης Λεβέντης του απάντησε: "Μ' αυτό το πλευρό να κοιμάσαι! Θα καταρρεύσεις".
Η συνάντηση Τσίπρα - Λεβέντη και οι "αντάρτες"
Όσο για το τι... θα πουν οι δύο άνδρες στην επικείμενη συνάντησή τους (σ.σ. μετά και τον χθεσινό καυγά), ο Βασίλης Λεβέντης τόνισε: "Προσπαθεί να με πείσει ότι είμαι η τελευταία γραμμή εκβιασμού. Να με κάνει να πιστέψω ότι αν δεν συνεργαστώ θα φύγουμε από το ευρώ. Και ότι είμαι εγώ ο μοιραίος που πρέπει να τη σώσει".
Σχετικά τώρα με τα 9 σημεία που έχει θέσει ως "προαπαιτούμενα" στον Αλέξη Τσίπρα για το ενδεχόμενο συνεργασίας τους, ξεκαθάρισε: "Δεν γίνονται εκπτώσεις στα 9 σημεία. Τα 9 σημεία είναι μια λογική να γκρεμίσουμε το πελατειακό κράτος. Να συρθώ σε ρόλο τσόντας υπό εκβιαστικές διαδικασίες δεν προτίθεμαι. Και το πιστόλι στον κρόταφο να μου βάλουν δεν θα το κάνω. Αγαπώ το ευρώ, το θεωρώ ουσιώδες και τώρα κάθε πρωθυπουργός πρέπει να είναι πιο ευρωπαίος από ποτέ".
Στην συνέχεια μάλιστα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μίλησε και για βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ενδέχεται να καταψηφίσουν μέτρα, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός δεν έχει απαλλαγεί ακόμη από όλα τα βαρίδια της Αριστεράς: "Είναι 11 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ενδέχεται να μην ψηφίσουν και τους ξέρω έναν - έναν".
Τέλος και όσον αφορά στο χθεσινό συμβούλιο, είπε χαρακτηριστικά: "Εχθές είδα ένα γελοίο θέαμα. Ενώ έχουν υπογράψει όλοι τις μειώσεις των συντάξεων, βάλαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να βγάκλει ανακοίνωση ότι δεν θα κοπούν συντάξεις"!.
"Αν δεν συνεργαστώ κι εγώ με τον Τσίπρα, τότε θα έχουμε είτε εκλογές είτε οικουμενική κυβέρνηση", συνέχισε ο Βασίλης Λεβέντης, πριν ρίξει και το... καρφί του για τον Σταύρο Θεοδωράκη και τη Φώφη Γεννηματά: "Ο Θεοδωράκης έπαιζε όλη την ώρα με το κινητό του. Εγώ τα είχα αφήσει έξω τα κινητά μου. Αλλάζανε τα κείμενα συνεχώς, έλεγαν "μήπως πρέπει να βάλουμε κάτι", αλλάζανε ένα "και"... Η Γεννηματά όταν έδειξε ο Τσίπρας το χαρτί με τις περικοπές του ΠΑΣΟΚ απάντησε "εγώ τότε ήμουν περιφερειάρχης", λες και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα σύνολο"....newsit.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS