Προμήθεια νέων πυροσβεστικών οχημάτων – Προετοιμασία για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020

Πέμπτη 17 Μαρτίου 20160 σχόλια

Η ανανέωση του πεπαλαιωμένου στόλου οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την παρουσία...
της τοπικής ηγεσίας του Σώματος, έπειτα από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.
Η κατάλληλη προετοιμασία του φακέλου είναι το σημαντικότερο ώστε να ενταχθεί η προμήθεια των οχημάτων στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, όπως τόνισε ο Απ. Κατσιφάρας, συμπληρώνοντας πως «είναι επιτακτική η ανάγκη για αλλαγή μέρους των οχημάτων, τα οποία δεν μπορούν πλέον να προσφέρουν τα μέγιστα στην υπηρεσία για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας ιδίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ή σε έκτακτα φαινόμενα».

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να αποκατασταθούν τα πεπαλαιωμένα οχήματα, με την ευκαιρία που δίνεται, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και εξοπλισμού που δίνεται μέσω του ΕΣΠΑ. Για εμάς η Πολιτική Προστασία είναι σημαντική και μόνος σκοπός μας είναι να προστατεύσουμε τη ζωή, την υγεία και την περιουσία των πολιτών από φυσικές και άλλες καταστροφές που προκαλούν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης», συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης και κατέληξε: «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τη Διοίκηση και τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έτσι ώστε να πετύχουμε την ανανέωση του στόλου και του εξοπλισμού της για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών, των εκτάκτων αναγκών, αλλά και για την πρόληψη και τη μείωση των κινδύνων που οδηγούν σε καταστροφές».


Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Διοικήσεων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, υποστράτηγος Νίκος Νικολακόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, ταξίαρχος Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο Προϊστάμενος Περιφερειακού Κέντρου Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας της Πυροσβεστικής, επιπυραγός Αναστάσιος Καναβός, ο Υπασπιστής του Συντονιστή, επιπυραγός Βασίλης Μαρτζάκλης, η Διευθύντρια της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Άλκηστις Σταθοπούλου, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Διονυσία Μαράτου και ο Προϊστάμενος Προγραμματισμού και Αξιολόγησης της ΕΥΔ/ΕΠ Βαγγέλης Γεωργίου.
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS