Φως στο σκοτάδι για τους φτωχούς Ιόνιων νήσων! Πρόγραμμα της Περιφέρειας για τους απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 20150 σχόλια

Σε μία πρωτοποριακή και πρωτότυπη κίνηση οδηγήθηκε η περιφέρεια Ιονίων Νήσων υπογράφοντας με ΔΕΗ ΑΕ, μία προγραμματική σύμβαση, με τίτλο «Ηλεκτρικό Ρεύμα για Όλους στα Ιόνια Νησιά».
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, «η περιφερειακή αρχή, ανταποκρινόμενη στις δεσμεύσεις της απέναντι στους συμπολίτες μας οι οποίοι καθημερινά βιώνουν τη μεγαλύτερη και βαθύτερη μεταπολεμική ανθρωπιστική κρίση στερούμενοι ακόμη και βασικά κοινωνικά αγαθά όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, προχωρά στην εφαρμογή αυτού του προγράμματος για την περιφέρειά μας ενισχύοντας αντίστοιχες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης».
Η προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Ιόνιων Νησιών και την εκπρόσωπο της ΔΕΗ ΑΕ Π. Αμανατίδου, απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και τα νοικοκυριά της περιφερείας Ιονίων Νήσων που τους έχει γίνει διακοπή ρεύματος ή αδυνατούν να προβούν σε ρύθμιση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν στην Περιφερειακή Ενότητα όπου διαμένουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου η περιφέρεια να αναλάβει την επιδότηση της επανασύνδεσης πληρώνοντας στον πάροχο, τη ΔΕΗ, την πρώτη δόση της ρύθμισης. Έτσι γίνεται η επανασύνδεση.
Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, αν η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού δεν επιτρέπει την αποπληρωμή των επόμενων δόσεων, η περιφέρεια Ιονίων Νήσων αναλαμβάνει το κόστος για την πληρωμή και των επόμενων δόσεων μέχρι του ποσού των 480 ευρώ ανά έτος.
Ποιοι μπορούν να μπουν στο πρόγραμμα
Οι προϋποθέσεις για να υπαχθούν στο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι είναι απλές καθώς, όπως αναφέρεται στη σύμβαση, θα πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες που διαμένουν στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων ή αλλοδαποί που διαμένουν σε αυτή και διαθέτουν όλα τα στοιχεία νόμιμης παραμονής, να υπάγονται στην κατηγορία των «οικιακών καταναλωτών», να έχει εκδοθεί από τη ΔΕΗ εντολή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος για την επίμαχη παροχή, η επίμαχη παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος να αφορά την πρώτη κατοικία και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του δικαιούχου να μην ξεπερνά τα 7.200 ευρώ ετησίως.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες στα γραφεία των διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων όπου διαμένουν οι ενδιαφερόμενοι. Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Απασχόλησης Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού, Αλέκος Μιχαλάς, πρόκειται για μία πρωτοπόρα ενέργεια στον ελλαδικό χώρο, απευθύνεται σε όλους τους πολίτες των Ιονίων Νήσων που αδυνατούν να αποπληρώσουν τη ΔΕΗ, με συνέπεια να τους έχει κοπεί η παροχή ηλεκτρισμού, ή να μην μπορούν να προβούν σε ρύθμιση χρεών τους.
«Στόχος της περιφέρειας Ιόνιων Νησιών είναι να συμβάλει, με κάθε μέσο που διαθέτει, στην αντιμετώπιση της οξύτατης ανθρωπιστικής κρίσης έτσι ώστε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας», είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μιχαλάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS