Πρέβεζα: Καταστροφικός ανεμοστρόβιλος έπληξε πολλές περιοχές (Βίντεο)

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 20120 σχόλια

Την οργή της φύσης γνώρισαν πολλές περιοχές στην Πρέβεζα το απόγευμα της Τρίτης. Συγκεκριμένα γύρω στις 16:00 το απόγευμα ξέσπασε δυνατή καταιγίδα με θυελλώδεις ανέμους που δεν άφηναν τίποτε όρθιο στο πέρασμά τους. Ξεριζώθηκαν δέντρα, αναποδογύρισαν κάδοι σκουπιδιών, έπεσαν πινακίδες καταστημάτων.

Το δάσος του Μονολιθίου όπου ξέσπασε η δύναμη της φύσης, έπαθε και την μεγαλύτερη καταστροφή με δεκάδες δέντρα να ξεριζώνονται και να κλείνουν τον δρόμο. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ένα αυτοκίνητο εγκλωβίστηκε στον παραλιακό δρόμο όταν μπροστά και πίσω του έπεσαν δέντρα ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Η πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις κυρίως για πτώσεις δέντρων τα οποία είχαν πέσει όχι μόνο στους δρόμους αλλά και πάνω σε κολόνες της ΔΕΗ παρασέρνοντας τα καλώδια αλλά και σπάζοντας μια από αυτές.

Τα περιστατικά πολλά και το pamepreveza.gr βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στα περισσότερα σημεία και κατέγραψε την καταστροφή, σε video και φωτογραφίες που ακολουθούν.

Στο Μονολίθι τα δέντρα ήταν δεκάδες που ξεριζώθηκαν και επιστρατεύτηκε μηχάνημα έτσι ώστε να ελευθερώσει τουλάχιστον τον παραλιακό δρόμο. Μεγάλες καταστροφές προξενήθηκαν και μέσα στο αισθητικό δάσος με δέντρα να έχουν αποκλείσει όλους τους παρακαμπτηρίους δρόμους.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας Βαγγέλης Ροπόκης όπου μαζί με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας του Μύτικα Νίκο Ντίτσο, συντόνιζαν το έργο της απομάκρυνσης των δέντρων.

Πτώσεις δέντρων καταγράφηκαν και στα χωριά Φλάμπουρα, Μιχαλίτσι, Σαμψούντα και Σινώπη με την πυροσβεστική να επιλαμβάνεται όλων σχεδόν των περιστατικών όπου χρειάζονταν η συνδρομή της.

Στο χωριό Αγ. Θωμάς ένα δέντρο έπεσε πάνω σε μια κολόνα της ΔΕΗ σπάζοντας την στην κυριολεξία, ενώ στην Πρέβεζα ένα άλλο έπεσε πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ στην περιοχή της Κυανής Ακτής.

Επίσης ζημιές έγιναν και σε πινακίδες καταστημάτων ενώ ο δυνατός αέρας ξερίζωσε στην κυριολεξία και μια καμινάδα από σπίτι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον αντιδήμαρχο Πρέβεζας κο Ροπόκη, ζημιές υπέστησαν και θερμοκήπια στην περιοχή του Μύτικα ενώ νερά έχουν μπει και στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας όπου αυτήν την ώρα καταβάλλονται προσπάθειες από συνεργεία της ΔΕΥΑ Πρέβεζας για την άντληση των υδάτων.

Ευτυχώς η καταστροφική μανία της φύσης η οποία δεν κράτησε παραπάνω από 20 λεπτά, αλλά άφησε στο πέρασμά της βομβαρδισμένα τοπία σε πολλές περιοχές, είχε σαν αποτέλεσμα μόνο υλικές ζημιές χωρίς να έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές. pamepreveza.gr you.gr 8.000 προϊόντα τεχνολογίας σε χαμηλές τιμές. Δωρεάν παράδοση από 300 σημεία! Κάντε Click Εδώ

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS