Επιστρέφει στη Βρετανία ο ιός Η1Ν1 της γρίπης - Δέκα νεκροί

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 20100 σχόλια

ΛΟΝΔΙΝΟ - Ο ιός Η1Ν1 της γρίπης των χοίρων που σάρωσε τον πλανήτη το περασμένο έτος έχει επιστρέψει στη Μεγάλη Βρετανία με 10 ανθρώπους να πεθαίνουν κατά τις τελευταίες έξι εβδομάδες,
αξιωματούχοι σε θέματα υγείας, δήλωσαν το Σάββατο.
ότι το 10 θάνατοι συνέβησαν σε ενήλικες, όλα κάτω από την ηλικία των 65 ετών, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν βασικά ζητήματα υγείας.
"Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουμε δει μια αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων της εποχικής γρίπης και οι δύο H1N1 (2009) και τη γρίπη Β στην κοινότητα," ο καθηγητής John Watson, επικεφαλής της αναπνευστικό τμήμα ασθενειών του ΗΡΑ, είπε σε μια δήλωση.
"Έχουμε λάβει επίσης αναφορές ασθενών με σοβαρή ασθένεια που απαιτεί νοσηλεία και τα κρούσματα της γρίπης στα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα."
H1N1 της γρίπης ξέσπασε το Μάρτιο του 2009 και γρήγορα εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας δήλωσε σχετικά 18.450 άνθρωποι πέθαναν από τον ιό, συμπεριλαμβανομένων πολλών εγκύων γυναικών και των νέων.
ΠΟΥ κήρυξε την πανδημία πάνω από τον Αύγουστο.
Watson είπε στην εφημερίδα Independent Βρετανία φαίνεται να είναι στην «εμπροσθοφυλακή» της τελευταίας εστίας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αρχίζουν να δούμε κάποια κρούσματα γρίπης των χοίρων.
Η HPA δήλωσε ότι είναι συχνά η περίπτωση ότι ένα στέλεχος πανδημίας έγινε η πιο συνηθισμένη εποχική στελέχους κατά τη διάρκεια της επόμενης περιόδου γρίπης, έτσι δεν ήταν έκπληξη να δούμε την επιστροφή του ιού H1N1 (2009).
Ένας εκπρόσωπος HPA ανέφερε ότι υπήρξε αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων της γρίπης που αναφέρθηκαν σε ιατρεία σε όλη τη Βρετανία, αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.
"Όσον αφορά τον αριθμό των περιπτώσεων γρίπης, δεν είναι τίποτα ασυνήθιστο».

ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS

 

 


Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS