Καρκινοπαθείς: Τους υποχρεώνουν να κάνουν βόλτες μέχρι το ΙΚΑ πριν τους υποβάλλουν σε χημειοθεραπεία!

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 20140 σχόλια

Είσαι καρκινοπαθής; Κάνεις χημειοθεραπείες; Θα πρέπει να κουβαλάς και το φάρμακό σου μαζί! Και όχι από πριν. Θα πρέπει πρώτα να πηγαίνεις στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», να υποβάλλεσαι σε ένα σωρό γραφειοκρατικές διαδικασίες και στη συνέχεια... να πηγαίνεις στον Άγιο Αλέξη, να προμηθεύεσαι το φάρμακο... και να επιστρέφεις για να στο χορηγούν!

Και αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται ότι συμβαίνουν σε μία άλλη χώρα, σας πληροφορούμε πως συμβαίνουν στην Πάτρα της Ελλάδας. Όχι στο Νοσοκομείο του Ρίου, αλλά στον «Άγιο Ανδρέα», αφού το Νοσηλευτικό Ίδρυμα δεν έχει οδηγό (ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Στακιάς έχει οδηγό) κι έτσι έφθασε εγκύκλιος που ορίζει σαφέστατα το τι θα πρέπει να κάνουν οι καρκινοπαθείς.

Οι χημειοθεραπείες γίνονται μία ή και δύο φορές την εβδομάδα και ο καρκινοπαθής θα πρέπει να κάνει τα εξής βήματα (σύμφωνα με την εγκύκλιο):
1. Να φέρνει μαζί του συνοδό (αλλιώς θα την πατήσει και θα πρέπει να κάνει βόλτες)2. Ο συνοδός ή ο ίδιος να απευθύνεται στις Νοσοκόμες οι οποίες να υπογράφουν την εισαγωγή του.3. Με το χαρτί από τις Νοσοκόμες να πηγαίνει στο φαρμακείο του Νοσοκομείου για να παίρνει άλλο έγγραφο για τον ΕΟΠΥΥ.4. Να φεύγει από το Νοσοκομείο (ή ο συνοδός ή ο ίδιος) και να πηγαίνει στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου.5. Να επιστρέφει στο Νοσοκομείο, να ξαναπηγαίνει στο φαρμακείο και στη συνέχεια να δίνει το φάρμακο στις Νοσοκόμες για την θεραπεία του.
Ντροπή; Δεν νομίζουμε ότι αυτή πρέπει να είναι η λέξη που χαρακτηρίζει την κατάσταση. Είναι πολύ «λίγη»!

Θα πρέπει να σημειωθεί πως αν κάποιος καρκινοπαθής υπόκειται και στη διαδικασία ηλεκτροφόρησης (έλεγχος αίματος), θα πρέπει στη συνέχεια να πηγαίνει και το αίμα του στο Νοσοκομείο του Ρίου γιατί μόνο εκεί γίνεται ο έλεγχος.
Μέχρι και η Διευθύντρια του φαρμακείου ευαισθητοποιήθηκε (όπως μας είπαν καρκινοπαθείς) και θέλησε να βοηθήσει ζητώντας ένα όχημα από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Απόστολο Λέτσιο προκειμένου η ίδια να μεταβαίνει στον Αγιο Αλέξη για τα φάρμακα. Η απάντηση που της δόθηκε ήταν αρνητική! Η απόλυτη ξεφτίλα σε ένα Νοσοκομείο που μέσα σε δύο μήνες επισκέφθηκαν δύο υπουργοί (Αδωνις Γεωργιάδης και Λεωνίδας Γρηγοράκος) και τα είδαν όλα... τέλεια! Αιδώς! dete.gr


Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS