Στα τέλη του 2016 αναλαμβάνει το αεροδρόμιο Ακτίου η Fraport

Τρίτη 5 Απριλίου 20160 σχόλια

Η Fraport αναμένεται να αναλάβει τη λειτουργία του αεροδρομίου του Ακτίου και των υπολοίπων 13 περιφερειακών...
αεροδρομίων στο τέλος του έτους, αφού εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες και ολοκληρώσει κάποια τεχνικά ζητήματα, δήλωσε την Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Στέφαν Σούλτε.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του in.gr, η εταιρεία και ο όμιλος Κοπελούζου υπέγραψαν πέρυσι συμφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ ύψους 1,2 δισ. ευρώ για την 40ετή παραχώρηση και λειτουργία των αεροδρομίων σε διάφορα νησιά, όπως η Κέρκυρα και η Σαντορίνη.

«Η λειτουργία και μεταβίβαση των αεροδρομίων αναμένεται για το τέλος του έτους», δήλωσε ο Schulte σε δημοσιογράφους στην Αθήνα, προσθέτοντας ότι η εταιρία έχει ακόμη να επιλύσει τεχνικά ζητήματα, όπως η μεταφορά προσωπικού και η προετοιμασία των συστημάτων για να αλλάξουν οι διαδικασίες.
Ο τουρισμός αποτελεί βασική πηγή εσόδων για την ελληνική οικονομία και παρά την κρίση σημειώνει πολύ καλές επιδόσεις.

«Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει πολύ ελκυστική τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Σούλτε. Πρόσθεσε πάντως ότι η προσφυγική κρίση αποτελεί μεγάλο βαρίδι και κάλεσε την Ευρώπη να βοηθήσει την Ελλάδα στο ζήτημα αυτό.
Η κοινοπραξία, όπου η Fraport κατέχει πλειοψηφικό ποσοστό, θα καταβάλει ετήσιο μίσθωμα ύψους 23 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο, ενώ έχει δεσμευθεί να επενδύσει 330 εκατ. ευρώ μέχρι το 2020 για την αναβάθμιση των αεροδρομίων.

Ο κ. Σούλτε είπε ότι βάσει της συμφωνίας με το ΤΑΙΠΕΔ τα αεροναυτικά τέλη δεν θα αυξηθούν μέχρι να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των επενδύσεων και θα διαμορφωθούν στα 13 ευρώ ανά επιβάτη κατά μέσο όρο το διάστημα αυτό. Μετά, η εταιρία έχει το δικαίωμα να τα αυξήσει έως 18 ευρώ ανά επιβάτη, ωστόσο, δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα το κάνει ή όχι.


Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS