Δρόμος στρωμένος με...αδιέξοδα για την κυβέρνηση

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 20160 σχόλια

Συνέχιση της συζήτησης και ψήφιση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων (διαφάνεια - αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της...
Δημόσιας Διοίκησης) και άλλες διατάξεις», την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 - Πηγή: EUROKINISSI/Αντώνης Νικολόπουλος
Νέο ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών πραγματοποιείται σήμερα με την παρουσία αυτήν την φορά ενώπιον του πρωθυπουργού των επικεφαλής του αποκαλούμενου και σκληρού μπλόκου της Νίκαιας. Μάλιστα, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής απηύθυνε νέο κάλεσμα σε όλους τους αγρότες για διάλογο, ψέγοντας όμως εκείνους που έκλεισαν τα σύνορα στον Προμαχώνα.


Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στην πρωτοβουλία της εισαγγελέως κ. Κουτζαμάνη να παρέμβει για την διάλυση των μπλόκων στην προσπάθειά της να τηρήσει την νομιμότητα-όπως είπε- με το σχόλιο ότι «πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί» σε θέματα που αφορούν κοινωνικά ζητήματα και κινητοποιήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την πρόσκληση που απηύθυνε ο αρμόδιος υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου για επανάληψη του διαλόγου με τους αγρότες ώστε να βρεθεί λύση αρκετές αγροτικές συνελεύσεις- πλην της Νίκαιας που δεν είχε πάει στο πρώτο ραντεβού- έχουν αρχίσει να εξετάζουν την πιθανότητα να αποδεχτούν την πρόκληση-πρόσκληση και να συναντηθούν εκ νέου με την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προσπαθεί να βελτιώσει όσο μπορεί τις προτάσεις της προς τους αγρότες και μάλιστα κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν πως στο πλαίσιο των αλλαγών στο φορολογικό η κυβέρνηση παζαρεύει με τους δανειστές την πιθανότητα να μείνουν εκτός φορολογητέου εισοδήματος οι επιδοτήσεις του λεγόμενου δεύτερου πυλώνα της ΚΑΠ που αφορά τα βιολογικά προϊόντα και τους νέους αγρότες. Ο Αλέξης Τσίπρας έριξε γέφυρες χθες προς τους αγρότες κατέστησε όμως σαφές ότι δεν θα προστατεύσει το 5% των αγροτών που δηλώνουν εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ και ζητούν αφορολόγητο άνω των 24.000 ευρώ ή έχουν επιδοτήσεις 80 χιλιάδων ευρώ.
Μηδενική ορατότητα για επιστροφή των θεσμών
Με το προσφυγικό να παραμένει το υπ’ αριθμόν ένα κατεπείγον πρόβλημα της χώρας η κυβέρνηση στρέφει συγχρόνως το ενδιαφέρον της και στην προσπάθεια επιστροφής της ηγεσίας της τρόικας στην Αθήνα, θέμα για το οποίο ακόμη υπάρχει μηδενική ορατότητα. Το ΔΝΤ αποφεύγει να απαντήσει και οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στο προσφυγικό ξεχνώντας ότι η Ελλάδα «καίγεται» για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Ακόμη και το αίτημα για τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Μπάρακ Ομπάμα δεν έχει προχωρήσει και παραμένει σε εκκρεμότητα. Είναι ενδεικτικό ότι προβεβλημένος υπουργός της κυβέρνησης δεν έκρυβε χθες το άγχος του για την μη έλευση της τρόικας σχολιάζοντας πως δεν υπάρχει κάτι σαφές στον ορίζοντα. Βούλα Κεχαγιά cnn.gr


Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS