Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού για πρώτη φόρα σε Βόνιτσα Κατούνα και Πάλαιρο. Δηλώστε συμμέτοχη

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 20160 σχόλια

Το κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού, ξεκίνησε από το καρναβάλι της Πάτρας το 1966. Σήμερα διεξάγεται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και σε ορισμένες απ’ αυτές αποτελεί τον κορμό των καρναβαλικών εκδηλώσεων.
Το παιχνίδι επιφυλάσσει πλήθος εκπλήξεων, συγκινήσεων, εμπειριών, κωμικών καταστάσεων, απρόοπτων και ανατροπών για τους συμμετέχοντες κυνηγούς, αλλά και για το κοινό που θα εισπράξει την όλο ζωντάνια και φρεσκάδα αναζήτηση και θα παρακολουθήσει τα θεαματικά και χιουμοριστικά παιχνίδια.
Το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού αποτελεί ένα από τα πιο...
συναρπαστικά κομμάτια κάθε Καρναβαλιού. Προσφέρει έντονες συγκινήσεις, δημιουργεί δυνατές φιλίες και αποτελεί από μόνο του πόλο έλξης για τη συμμετοχή στις καρναβαλικές εκδηλώσεις.
    Για το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού γίνεται φέτος μια προσπάθεια να διοργανωθεί στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας και συγκεκριμένα σε Βόνιτσα , Πάλαιρος και Κατούνα.
Είναι ένα παιχνίδι που προάγει και συνδυάζει την διασκέδαση ,την ομαδικότητα και την γνώση του τόπου μας. 
Για το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού οι ομάδες θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Δευτέρα  29 Φεβρουαρίου . Για να διοργανωθεί το παιχνίδι θα πρέπει σε κάθε πόλη να υπάρχουν τουλάχιστον 6 ομάδες ( από 4 έως 10 άτομα). Μόνο στις πόλης που θα υπάρχει η προαναφερθείσα συμμετοχή θα διοργανωθεί το Κυνήγι.
Στο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού μπορεί να πάρει μέρος οποιαδήποτε ( από 5 έως 105 ετών ) . Η μόνη προϋπόθεση είναι ο αρχηγός να είναι άνω τον 16 ετών.
Αναλυτικά σε κάθε Πόλη το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού  θα διεξαχθεί ( αν υπάρχει η ανάλογα συμμετοχή ):
ΒΟΝΙΤΣΑ:
Δήλωση συμμετοχής : Παιδικό Σταθμό Βόνιτσας ( γραφεία Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ), τηλ δήλωσης συμμετοχής 2643022232
Συγκέντρωση ομάδων : ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
       ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/03/2016  17.00- 22.00: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΩΝ – 1Ος ΦΑΚΕΛΟΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ 2ΟΝ ΣΑΚΟΥΛΙ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ –ΓΡΙΦΩΝ Κ.Α.
       ΣΑΒΒΑΤΟ 12/03/2016  11.30 - 14.30 ΠΑΙΧΝΙΔΙ στα μαγαζιά
       ΚΥΡΙΑΚΗ 13/03/2016 17.00 παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού –ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

ΚΑΤΟΥΝΑ :
Δήλωση συμμετοχής στο πρώην Δημαρχείο Δήμου Μεδεώνος στην Κατούνα. Τηλ δήλωσης    συμμετοχής : 6989848148, 2646031214
Συγκέντρωση ομάδων : ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΟΥΝΑΣ
       ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04/03/2016  17.00-22.00: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΩΝ – 1Ος ΦΑΚΕΛΟΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ- ΠΑΙΧΝΙΔΙ στα μαγαζιά  ΚΑΙ 2ΟΝ ΣΑΚΟΥΛΙ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ –ΓΡΙΦΩΝ Κ.Α.
       ΚΥΡΙΑΚΗ 06/03/2016 11.30-15.00 παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού –ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ.
ΠΑΛΑΙΡΟΣ :
Δήλωση συμμετοχής στο πρώην Δημαρχείο Δήμου Παλαίρου στην Παλαίρου.Τηλ δήλωσης  συμμετοχής : 2643360211
Συγκέντρωση ομάδων: ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ
Για το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού που θα γίνει στην Πάλαιρο θα υπάρχει ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες για την ημερομηνία διεξαγωγής από την οργανωτική επιτροπή της Παλαίρου. Οι πιθανές ημερομηνίες είναι οι 03-04-05/03/2016 ή 10-11/03/2016.
Οι νικήτρια ομάδα κάθε πόλης που θα διοργανωθεί το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού θα κερδίσει δώρο της επιθυμίας του αξίας 500 ευρώ.

                      Μερικές ενδεικτικές αρχικές  εξηγήσεις
       Το κυνήγι γίνεται από ομάδες καρναβαλιστών, οι οποίες αποτελούν τα πληρώματα που συμμετέχουν. Κάθε πλήρωμα καλείται να αντεπεξέλθει σε ένα πλήθος προκλήσεων, που τίθενται από την Οργανωτική Επιτροπή του παιχνιδιού.
       Οι δραστηριότητες του παιχνιδιού, περιλαμβάνουν γρίφους, ασκήσεις  περιήγησης μέσα από κρυμμένα ενδεικτικά στοιχεία διασκορπισμένα σε ολόκληρη τη πόλη και διαγωνισμούς με παιχνίδια πλατείας. Οι δράσεις αυτές αναστατώνουν την πόλη και μεταφέρουν σε κάθε άκρη της το καρναβαλικό πνεύμα.
       Οι δραστηριότητες βαθμολογούνται και νικητής αναδεικνύεται το πλήρωμα με την υψηλότερη βαθμολογία.
       Κάθε πλήρωμα που θα δηλώσει συμμετοχή, παραλαμβάνει μια λίστα από θέματα (γρίφους ή δράσεις), τα οποία πρέπει να υλοποιήσει.
       Όλα τα πληρώματα θα έχουν ακριβώς τα ίδια θέματα.
       Οι απαντήσεις των θεμάτων θα παραδίδονται στην Οργανωτική Επιτροπή.
       Ορισμένα θέματα για να αποδειχθεί ότι λύθηκαν, χρειάζεται η προσκόμιση μιας ή περισσότερων φωτογραφιών, κατά προτίμηση σε ηλεκτρονική μορφή
       Το παιχνίδι ολοκληρώνεται με τις δράσεις πλατείας.
       Όλα τα θέματα (παιχνίδια, ασκήσεις, γρίφοι, διαγωνισμοί, κ.λπ.), βαθμολογούνται.
       Νικητής ανακηρύσσεται το πλήρωμα με τους περισσότερους βαθμούς !!!
                                       
                             ΟΡΟΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
ΑΟι δοκιμασίες καθώς και η επίλυση των γρίφων, δεν απαιτούν καμία ιδιαίτερη σωματική αντοχή ή δύναμη.
Β. Οι μετακινήσεις που γίνονται από τις ομάδες στα όρια της πόλης  της 
Κατούνας πραγματοποιούνται με δική τους επιλογή και δική τους ευθύνη. Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας πρέπει να τηρείται κατά γράμμα και εφόσον διαπιστωθεί κάποια παρατυπία από κάποιο παίχτη, μπορεί να οδηγήσει σε άμεση αποβολή της αντίστοιχης ομάδος.
Γ. Οι ομάδες που καταστρέψουν οποιοδήποτε στοιχείο για να εμποδίσουν τις υπόλοιπες ομάδες να συνεχίσουν το παιχνίδι, αποκλείονται αμέσως.
Δ. Η οργανωτική επιτροπή είναι αρμόδια για επίλυση κάθε ένστασης ή διαφωνίας που μπορεί να προκύψει.
Ε. Θα δοθεί στους αρχηγούς των ομάδων βοηθητικό υλικό για το παιχνίδι.
                          
            Γενικές οδηγίες
       Συγκροτήστε την δική σας  ομάδα  (έως 10 άτομα) και ετοιμαστείτε για ένα διασκεδαστικό και περιπετειώδη αγώνα. Δώστε ένα όνομα στην ομάδα . Τα μέλη της ομάδας μπορούν να βρίσκονται σε οποιαδήποτε σημείο και να βοηθούν για την επίλυση των γρίφων.
            Και επειδή όλοι οι καλοί χωράνε και όσοι περισσότεροι τόσο καλύτερα, ΟΛΟΙ μπορούν να πάρουν μέρος στο πρώτο κυνήγι κρυμμένου θησαυρού ΆΝΩ ΤΩΝ 10  ΕΤΩΝ.
 Κάθε πλήρωμα θα πρέπει να αποτελείται έως 10 άτομα από 05-105 ετών. Ο αρχηγός θα πρέπει να είναι τουλάχιστον  16 χρονών.
       Για αρχή συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής έως 29   Φεβρουαρίου.
       Τα πληρώματα μπορούν να συγκροτηθούν από παρέες, φοιτητές, μαθητές, οικογένειες, φορείς, επιχειρήσεις, κ.α
       Τα μέλη του κάθε πληρώματος μπορούν να δραστηριοποιούνται όλα μαζί ή να χωρίζονται σε ομάδες και να βοηθούν παράλληλα για την εκτέλεση των δραστηριοτήτων που θα τους ανατίθενται.
       Κάθε πλήρωμα θα ορίσει έναν αρχηγό. Κάθε πλήρωμα διαλέγει ένα όνομα ή τίτλο που θα το χαρακτηρίζει (μία επιχείρηση μπορεί να χρησιμοποιήσει και την επωνυμία της, για ευνόητους λόγους). 
       Επίσης καλό θα είναι να υπάρχει ένα θέμα γύρω από το οποίο θα είναι “ντυμένα” τα μέλη του πληρώματος ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
       Το πλήρωμα που θα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία, θα είναι ο νικητής του παιχνιδιού και θα παραλάβει το θησαυρό των 500 € ( όχι σε χρήματα αλλά σε είδος)!!! 
       Το πλήρωμα αυτό, εφόσον το επιθυμεί, μπορεί να αναλάβει τη διοργάνωση του παιχνιδιού τον επόμενο χρόνο
Οδηγίες προς τα υποψήφια πληρώματα
Ενδείκνυται, χωρίς να είναι δεσμευτικό, τα πληρώματα να αποτελούνται από πρόσωπα με διαφορετικές ηλικίες, γνώσεις και εμπειρίες.  
Επίσης καλό θα είναι, ορισμένα από τα μέλη ενός πληρώματος να έχουν αρκετό ελεύθερο χρόνο, για δράσεις που πιθανόν θα χρειαστεί να γίνουν σε ώρες εργασίας.
Το κάθε πλήρωμα θα διευκολυνθεί, αν διαθέτει κάποιον με άνεση στις νέες τεχνολογίες (π.χ. να μπορεί να χειριστεί έναν Η/Υ, να στέλνει ένα e-mail και να “κατεβάζει” τις φωτογραφίες από ένα smart-phone ή από μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή).
Το πλήρωμα πρέπει να έχει κέφι και διάθεση να “ντυθεί”. Σχεδόν όλες οι δράσεις, προϋποθέτουν κάποια άτομα του πληρώματος να είναι μασκαρεμένα.
Για καλύτερα και γρήγορα αποτελέσματα, καλό είναι κάθε γρίφος ή δράση να ανατίθεται στα πιο κατάλληλα για τη συγκεκριμένη “δουλειά”, μέλη του πληρώματος. Διαφορετικές ομάδες του κάθε  πληρώματος, μπορούν ταυτόχρονα να ασχολούνται με διαφορετικές δράσεις. Δεν χρειάζεται να τα κάνουν όλα, όλοι μαζί!!
Κατά την εκτέλεση του παιχνιδιού, για να λυθεί κάποιος γρίφος ή για να υλοποιηθεί κάποια δράση, ίσως χρειαστεί να ζητηθεί η συνδρομή και άλλων πέραν των μελών ενός πληρώματος. Ίσως κάποιων με εξειδικευμένες γνώσεις σ’ ένα τομέα, ή κάποιων με διαφορετική εμπειρία ή ηλικία από τα μέλη του πληρώματος. Αυτό όχι μόνο δεν απαγορεύεται, αλλά σε μερικές περιπτώσεις επιβάλλεται !!
Προσοχή στην εχεμύθεια. Είναι κρίμα κάποια μέλη πληρωμάτων να “στύβουν” το μυαλό τους για να ανακαλύψουν ένα γρίφο και από λάθος χειρισμό να μάθουν τη λύση και τα "αντίπαλα" στρατόπεδα. Όλα τα μέλη ενός πληρώματος, αλλά και όσοι συνεργάζονται μαζί τους, θα πρέπει να λειτουργούν με “συνωμοτικούς κανόνες”. Η “παραπλάνηση” και η διασπορά “ψευδών ειδήσεων”, είναι μέσα στους κανόνες του παιχνιδιού.
Όμως ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητά με ποινή αποκλεισμού, η καταστροφή ή αλλοίωση των στοιχείων αυτών, που θα εμποδίσουν στα υπόλοιπα πληρώματα να εντοπίσουν τις λύσεις γρίφων ή να υλοποιήσουν τις δράσεις τους.

Η Οργανωτική Επιτροπή ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ  φιλοδοξεί το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, να αποτελέσει για πρώτη φορά τη “ραχοκοκαλία” πάνω στην οποία θα βασίζονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις  που έφτασε ο καιρός να αναβαθμιστούν .


Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS