Τεράστιο σκάνδαλο συγκάλυψης των πραγματικών ενόχων της λίστας Λαγκάρντ

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 20160 σχόλια

To ακριβό τίμημα κυβερνητικών εμμονών και μεθοδεύσεων. Ένα τεράστιο σκάδναλο βρίσκεται σε εξέλιξη: Αυτό της απαλλαγής των εμπλεκομένων στην αρχική λίστα Λαγκάρντ που παρέδωσε ο καταδικασμένος (με 5 χρόνια φυλάκιση) Φαλτσιανί και η Γαλλική κυβέρνηση στις ελληνικές αρχές.

Κι όλα αυτά για να υποστηρίξουν την σκευωρία που πάνε να στήσουν σε βάρος διαφόρων που τους θεωρούν εχθρούς του συστήματος και όχι μόνο τoυ Σταύρου Παπασταύρου όπως θέλουν μερικοί να περάσουν στην κοινή γνώμη δημιουργώντας επικοινωνιακό σώου για χάρη των χαχόλων.
Ο Φαλτσιανί βέβαια, στην αρχική λίστα Λαγκάρντ που επεξεργάστηκαν και έδωσαν οι Γαλλικές αρχές ανέφερε τον Σταύρο Παπασταύρου σαν πληρεξούσιο.
Μάλιστα, εμφανίστηκε και ο  επιχειρηματίας,  ο οποίος από την πρώτη στιγμή παραδέχτηκε ότι τα χρήματα του ανήκουν επέστρεψαν στον ίδιο και έδωσε όλα τα έγγραφα που το αποδεικνύουν στις αρχές.
Ξαφνικά, τον Σεπτέμβριο του 2015, ο Φαλτσιανί δίνει νέα κατάθεση με την οποία εμφανίζει τον Σταύρο Παπασταύρου όχι σαν πληρεξούσιο, αλλά κύριο κάτοχο του ποσού αλλοιώνοντας στην ουσία την πρώτη επίσημη λίστα Λαγκάρντ αλλά και πραγματικούς εμπλεκόμενους οι οποίοι ανήκουν στον πολιτικό και μηντιακό υπόκοσμο.
Ποιος ξέρει για ποιους άλλους που εχουν στοχοποιηθεί, έδωσε “καινούργια στοιχεία” ο Φαλτσιανί, που αντικρούουν τα επίσης δικά του στοιχεία που οι Γαλλικές αρχές έδωσαν στις ελληνικές;
Ο δε Φαλτσιανί, μόνο Ρομπέν των Δασών δεν είναι,  αφού για να δώσει την λίστα στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πήρε  4 εκατομμύρια ευρώ.
Κάποιος λοιπόν που γίνεται κλέφτης για να τα οικονομήσει, σίγουρα μπορεί να κατασκευάσει και στοιχεία για να τα οικονομήσει ακόμη περισσότερο.
Βέβαια, όλο αυτό το σκηνικό που στήνεται θα καταπέσει αργά η γρήγορα είτε στα ελληνικά είτε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, με πάταγο καθώς και με ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων.
Στο μεταξύ από την στιγμή που έρθουν τα στοιχεία  στο φως της δημοσιότητας,  όλοι οι εμπλεκόμενοι στην λίστα Λαγκάρντ (ακόμη και οι ένοχοι για φοροδιαφυγή) θα μπορούν να υποβάλλουν αγωγές κατά του ελληνικού Δημοσίου στα ελληνικά και ευρωπαϊκά  δικαστήρια απαιτώντας ιλιγγιώδεις αποζημιώσεις.
Και αυτό, γιατι στην ουσία, αν οι ελληνικές αρχές οι οποίες με κάθε θυσία θέλουν να βρεθεί ο Σταύρος Παπασταύρου κατηγορούμενος,  εάν δεχτούν την δεύτερη, αμφιλεγόμενη, κατάθεση του Φαλτσιάνι, ουσιαστικά παραδέχονται ότι η πρώτη λιστα Λαγκαρντ, που παραδόθηκε επίσημα στις ελληνικές αρχές απο την Γαλλία, είναι ανακριβής.
Αν λοιπόν η λίστα Λαγκάρντ είναι ανακριβής και οι έλεγχοι  και καταλογισμοί φόρων γίνανε βάση της λίστας αυτής, τότε όσοι τους καταλογίστηκαν πρόστιμα, θα κερδίσουν σίγουρα αυτά στα δικαστήρια, γιατί απλούστατα, δεν μπορείς να θεωρήσεις κάποιον φοροφυγά όταν τα στοιχεία στα οποία στηρίζεται, παραδέχεσαι ο ίδιος ότι είναι λάθος.
Εκτός βέβαια και αν απο τους 2062 λογαριασμούς που μας έδωσαν επίσημα οι Γάλλοι βασισμένοι στα στοιχεία Φαλτσιάνι,  για τον μόνο που ο Φαλτσιανι άλλαξε γνώμη ήταν για τον Σταύρο Παπασταυρου.  
Η υπόθεση θα έχει συγκλονιστική συνέχεια καθώς θα βγαίνουν στη δημοσιότητα τα πραγματικά στοιχεία.

Πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο συγκάλυψης των πραγματικών ενόχων για να στήσουν κάποιοι σκευωρία κατά του οποιουδήποτε τους εχει μπει στο μάτι. kourdistoportocali.com
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS