Από βδομάδα και βλέπουμε τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 20150 σχόλια

Ούτε την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου όπως είχε ανακοινωθεί αρμοδίως τόσο από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη, όσο και από τον ίδιο τον υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο ότι θα...
δοθούν τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ, πιστώθηκαν οι σχετικοί λογαριασμοί.
Αυτό σημαίνει ότι η καταβολή των ποσών που αντιστοιχούν στο Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και στο Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών, μεταφέρεται για την επόμενη εβδομάδα. Άλλωστε, όπως έχουν ξεκαθαρίσει οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ, που είναι υπεύθυνες για την τελική πίστωση των ποσών στους δικαιούχους, από τη μεταφορά των απαραίτητων κονδυλίων από το ΓΛΚ, απαιτείται μία ημέρα για να εμφανιστούν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ωφελούμενων.
Μάλιστα, σε δηλώσεις του ο κ. Νεφελούδης, στις αρχές της εβδομάδας είχε αναφέρει ότι η καθυστέρηση αυτή στα οικογενειακά επιδόματα σχετίζεται με γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και όχι με την έλλειψη των σχετικών κονδυλίων ύψους 225 εκατ. ευρώ.
Βέβαια, ο υπουργός ως τελευταία στιγμή δεν απέκλειε το ενδεχόμενο η καταβολή της γ’ δόσης των οικογενειακών επιδομάτων να καθυστερήσει και άλλο, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι «η εκταμίευση των ποσών που απαιτούνται (περίπου 225 εκατ. ευρώ), θα γίνει οπωσδήποτε πριν από τη λήξη κατάθεσης της α’ δόσης του ΕΝΦΙΑ, δηλαδή πριν από τις 31 Οκτωβρίου».
Υπογραμμίζεται ότι στις 20 Οκτωβρίου, βάσει του νόμου, έπρεπε να γίνει η εκταμίευση της γ’ δόσης του οικογενειακού επιδόματος, όμως από τους 635.000 δικαιούχους μόνο οι 235.463 έχουν ήδη λάβει τις δύο πρώτες δόσεις. Αυτό θεωρητικά δίνει το δικαίωμα στους δικαιούχους, εφόσον κινηθούν δικαστικά, να διεκδικήσουν και αναδρομικές προσαυξήσεις. Να σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι 400.000 πρόκειται να λάβουν για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη στήριξη. agronews.gr

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS