«Η Κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει για να αποφευχθεί η υπερφορολόγηση των αγροτών»

Τρίτη 5 Μαΐου 20150 σχόλια

Η Κυβέρνηση, μέσω της αναπληρώτριας υπουργού οικονομικών κ. Νάντιας Βαλαβάνη, δεν έκανε δεκτή την πρόταση του Βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου, για 20% τεκμαρτή δαπάνη χωρίς παραστατικά για όλους τους αγρότες, με αποτέλεσμα να υπάρξει υπερφορολόγηση των εισοδημάτων τους.


Ταυτόχρονα η Κυβέρνηση ετοιμάζεται, μέσω τροπολογίας που θα κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα, να φορολογήσει τις αγροτικές επιδοτήσεις που ξεπερνούν τις 12.000.

Οι διαπιστώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει ο κ. Κεγκέρογλου προς την αν. υπουργό οικονομικών με θέμα την φορολόγηση των αγροτών.

Η πρόταση του κ. Κεγκέρογλου για φέτος, πρώτη χρονιά, στη διάρκεια της οποίας δε δόθηκε στους αγρότες η ενημέρωση έτσι ώστε να μαζέψουν τα απαραίτητα στοιχεία των δαπανών και που δεν τους δίνεται ακόμη και σήμερα η δυνατότητα για να μπορούν να δικαιολογούν τα έξοδα που κάνουν για, είναι να θεωρεί 20% ως τεκμαρτή δαπάνη χωρίς παραστατικά έτσι ώστε να αποφευχθεί η υπερφορολόγηση τους.

Επίσης ο κ. Κεγκέρογλου ζήτησε από την κ. Βαλαβάνη να θεσπιστεί καθαρά το αφορολόγητο των αγροτικών αποζημιώσεων και επιδοτήσεων ανεξαρτήτως ποσού καθώς οτιδήποτε διαφορετικό θα έθετε εν αμφιβόλω ολόκληρη τη ρύθμιση για τη μη φορολόγηση των επιδοτήσεων και των αποζημιώσεων.

Η κ. Βαλαβάνη δεν δεσμεύτηκε για τίποτα από τα δύο καθώς για την μεν φορολόγηση των εισοδημάτων των αγροτών δήλωσε πως δεν προτίθεται να πράξει τίποτα για τα φετινά εισοδήματα αλλά μετέθεσε για του χρόνου οποιαδήποτε παρέμβαση ενώ για τις επιδοτήσεις δήλωσε πως στην τροπολογία της Κυβέρνησης θα προβλέπεται η φορολόγηση των επιδοτήσεων που θα ξεπερνούν τις 12.000.

Η πολιτική αυτή που προτίθεται να εφαρμόσει η Κυβέρνηση το μόνο που καταφέρνει είναι να υπερφορολογήσει τους Έλληνες αγρότες με αποτέλεσμα αυτοί να πληρώσουν τα «σπασμένα» ενώ δημιουργεί ερωτήματα γιατί ενώ το Υπουργείο παρεμβαίνει για την φορολόγηση των αποζημιώσεων δεν παρεμβαίνει για να αποφευχθεί η υπερφορολόγηση  των αγροτών. Δελτίο Τύπου από το Βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS