Συνέλαβαν πρώην τραπεζίτη για το σκάνδαλο με την υπεξαίρεση ενός εκατ. ευρώ

Κυριακή 3 Μαΐου 20150 σχόλια

Στη σύλληψη του πρώην διευθυντή του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Λακκί Λέρου, που ενεπλάκη στην πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης ποσού 1.118.095,4 ευρώ, προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω.

Σε βάρος του 65χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου, με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 6 ετών για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ ' εξακολούθηση και για κακουργηματική υπεξαίρεση με σκοπό το όφελος, άνω των 73.000 ευρώ.
Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος γιατί σύμφωνα με τη δικογραφία, το χρονικό διάστημα από τις 26-10-2001 έως και τις 11-8-2008, με πρόθεση κατάρτισε με γραφομηχανή πλαστούς προθεσμιακούς τίτλους και πλαστά αποδεικτικά προθεσμιακών καταθέσεων, τα οποία αφορούσαν τίτλους, τα οποία χορηγούσε στους πελάτες της Τράπεζας με τους οποίους νωρίτερα είχε έρθει προσωπικά σε συναλλαγή, προκειμένου να ανοίξουν προθεσμιακούς λογαριασμούς.
Mε αυτόν τον τρόπο, οι εκάστοτε ενδιαφερόμενοι θεωρούσαν ότι τα χρήματα τα οποία είχαν χορηγήσει με υπογεγραμμένο ένταλμα πληρωμής, είχαν κατατεθεί προσωπικά από τον κατηγορούμενο σε προθεσμιακούς λογαριασμούς, τους τίτλους των οποίων, καθώς και τις αποδείξεις κατάθεσης, τους παρέδιδε.
Οι πράξεις του, σύμφωνα με τη δικογραφία, είχαν σκοπό να παραπλανήσουν, αφενός μεν τους δικαιούχους των συγκεκριμένων λογαριασμών, αφετέρου δε την Τράπεζα στην οποία εργαζόταν με την ιδιότητα του διευθυντή, ότι οι πρώτοι είχαν καταθέσει τα χρήματα τους σε προθεσμιακούς λογαριασμούς, το συνολικό όφελος ή η συνολική ζημία υπερβαίνει το ποσό των 73.000 ευρώ και ανέρχεται τουλάχιστον στο χρηματικό ποσό των 1.118.095,4 ευρώ. dimokratiki.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS