Το ασύλληπτο βασανιστήριο των λαθρέμπορων – Εμφιαλωμένοι παπαγάλοι!

Τετάρτη 6 Μαΐου 20150 σχόλια

Περισσότερους από 24 παπαγάλους, είδους που απειλείται με εξαφάνιση, διέσωσε η αστυνομία στην Ινδονησία. Οι υπάλληλοι του τελωνείου τους βρήκαν μέσα σε… πλαστικά μπουκάλια νερού (!) όπου τους είχαν κρύψει οι λαθρέμποροι.

Οι συγκεκριμένοι απειλούμενοι παπαγάλοι πωλούνται έως και για 800 ευρώ ο ένας και οι λαθρέμποροι σκαρφίζονται τις πιο απίστευτες- και βασανιστικές για τα πουλιά- ιδέες για να τους μεταφέρουν κρυφά.
Η αστυνομία της Ινδονησίας απελευθέρωσε τα πουλιά από την πλαστική φυλακή τους και τα μετέφερε στον κτηνίατρο για να υποβληθούν σε εξετάσεις.
Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο πληθυσμός των συγκεκριμένων παπαγάλων έχει περιοριστεί επικίνδυνα λόγω της αποψίλωσης των δασών και του παράνομου κυνηγιού και εκτιμάται πως δεν έχουν απομείνει περισσότεροι από 7.000.
Περισσότεροι από 10.000 παπαγάλοι αιχμαλωτίζονται κάθε χρόνο στην Ινδονησία και καταλήγουν στα γρανάζια του ντόπιου και του διεθνούς λαθρεμπορίου. Τέσσερα στα δέκα πουλιά, όμως, πεθαίνουν κατά τη διάρκεια της πολύ επώδυνης γι’ αυτά διαδικασίας είτε λόγω των κακών συνθηκών διατήρησής τους μέχρι να πουληθούν είτε λόγω της σκληρότητας των λαθρεμπόρων.
Οι συγκεκριμένοι παπαγάλοι αναπαράγονται πολύ αργά και γεννούν αυγά μόνο μια φορά το χρόνο και μόνο δύο αυγά τη φορά. newsbeast.gr
Δείτε τις φωτογραφίες
 


Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS