Υγρές διαδρομές στον Εύηνο

Δευτέρα 27 Απριλίου 20150 σχόλια

Ο Εύηνος, εκτός από πραγματική πηγή ζωής με το φράγμα του, είναι και μια επικράτεια μεγάλων συγκινήσεων και ταξιδιωτικών απολαύσεων.
 
Τα χωριά που δροσίζονται από το φράγμα και τον ποταμό αποτελούν πραγματικά διαμάντια, η πολύ κοντινή Ναύπακτος είναι από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και το ίδιο το ποτάμι είναι από τα πιο αγαπημένα για ράφτιγκ και κανόε καγιάκ. Και αυτό γιατί όχι μόνον προσφέρει μαγικά τοπία και κρυστάλλινα νερά, αλλά είναι και εξαιρετικά εύκολες οι διαδρομές του, έτσι ώστε να μπορεί κάποιος, ακόμα και αρχάριος, να απολαύσει υδάτινες διαδρομές με ασφάλεια και να μυηθεί σε αυτόν τον απέραντο κόσμο των υγρών διαδρομών με τον καλύτερο τρόπο!

Ο Εύηνος, εκτός από πραγματική πηγή ζωής με το φράγμα του, είναι και μια επικράτεια μεγάλων συγκινήσεων και ταξιδιωτικών απολαύσεων.  

Τα χωριά που δροσίζονται από το φράγμα και τον ποταμό αποτελούν πραγματικά διαμάντια, η πολύ κοντινή Ναύπακτος είναι από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και το ίδιο το ποτάμι είναι από τα πιο αγαπημένα για ράφτιγκ και κανόε καγιάκ. Και αυτό γιατί όχι μόνον προσφέρει μαγικά τοπία και κρυστάλλινα νερά, αλλά είναι και εξαιρετικά εύκολες οι διαδρομές του, έτσι ώστε να μπορεί κάποιος, ακόμα και αρχάριος, να απολαύσει υδάτινες διαδρομές με ασφάλεια και να μυηθεί σε αυτόν τον απέραντο κόσμο των υγρών διαδρομών με τον καλύτερο τρόπο!Από τα περήφανα Βαρδούσια στον Πατραϊκό κόλπο

Τα νερά του Ευήνου ξεκινάνε το ταξίδι τους από τις πηγές των Βαρδουσίων. Πρόκειται για μια διαδρομή με πανέμορφα τοπία, λαγκαδιές και καταπράσινες γωνιές που καταλήγει στην αγκαλιά του Πατραϊκού κόλπου. Οι διαδρομές του ράφτιγκ ξεκινούν από την γέφυρα του Πόρου, ένα ήσυχο κομμάτι, που είναι πολύ κατάλληλο για να πάρει κάποιος το βάπτισμα του…νερού! Η απολαυστική διαδρομή, με όμορφα σλάλομ και μοναδικά τοπία, εκτείνεται σε 10 χιλιόμετρα, ενώ περνάει και από την τεχνητή ολυμπιακή πίστα του καγιάκ, καταλήγοντας στην γέφυρα του μικρού, γραφικού οικισμού Χάνι Μπανιά. Ο βαθμός δυσκολίας είναι πολύ μικρός, μόλις 2, και η συνολική διάρκεια είναι δύο ώρες, που θα σας μείνουν αξέχαστες, ειδικά αν είναι η πρώτη σας εμπειρία.


 

Πέρα από το ράφτιγκ
Η περιοχή του Ευήνου είναι ο παράδεισος του εναλλακτικού τουρισμού. Ο πανέμορφος οικισμός Χάνι Μπανιά είναι το ραντεβού όσων θέλουν να απολαύσουν την φύση στην πιο όμορφη εκδοχή της. Απέχει μόλις δεκαέξι χιλιόμετρα από τη Ναύπακτο, είναι χτισμένος μέσα σε μία μαγευτική χαράδρα και υπάρχει η δυνατότητα να μείνετε εδώ, καθώς υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενώνες, αν δεν επιλέξετε να μείνετε στην πολύ κοντινή Ναύπακτο. Στην είσοδο του οικισμού θα συναντήσετε το Πάρκο Αναψυχής - Υπαίθριων Εναλλακτικών Δραστηριοτήτων, "Rafting House - Outdoor Activities", έναν υπέροχο προορισμό για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού. Σε αυτό το εξειδικευμένο πάρκο αναψυχής ο επισκέπτης μπορεί να πάρει μέρος σε μία σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως Rafting , Kayak, Mountain Bike, Rappel, Αναρρίχηση, Τοξοβολία, Ιππασία, Πεζοπορία, Flying Fox, αλλά βέβαια, και να απολαύσει τη φύση ή απλά να δοκιμάσει γευστικές απολαύσεις και εκλεκτά ντόπια κρασιά δίπλα στο ποτάμι. Ο πολύ γραφικός οικισμός, που ονομάζεται και «πορτιέρης του Ευήνου» δεν είναι ένα τυπικό τουριστικό ορεινό θέρετρο. Τα πάντα έχουν κρατήσει την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα μιας άλλη εποχής όπως καταλαβαίνει κάποιος και από το όνομα Χάνι. Εδώ πάντα λειτουργούσε σταθμός ανάπαυσης για τους οδοιπόρους και τους ποιμένες, που έφταναν στο πέρασμα. Ευτυχώς η εναλλακτική προοπτική, που επιμένει στην αυθεντικότητα, έχει κάνει το Χάνι Μπανιά να παραμείνει στην ατόφια του προσωπικότητα, με όλο το υπέροχο χρώμα του. Καθώς τα τοπία του Ευήνου είναι μαγευτικά, οι δραστηριότητες υψηλών συγκινήσεων και οι γεύσεις αυθεντικές, ο Εύηνος σας προσκαλεί σε ένα παιχνίδι με την ίδια την φύση, στην πιο όμορφη στιγμή της! newsit.gr

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS