«Άγνωστες γωνιές του Αμβρακικού - Ένας περίπατος στην Κορωνησία»

Δευτέρα 27 Απριλίου 20150 σχόλια

Μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα μνημεία της Κορωνησίας (Κούλια, βυζαντινός ναός Παναγίας, Παρεκκλήσι Οσίου Ονουφρίου) την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 και ώρα 10:00 π.μ. στην Κορωνησία, στα πλαίσια της δράσης με τίτλο: «Άγνωστες γωνιές του Αμβρακικού - Ένας περίπατος στην Κορωνησία» που εντάσεται στις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές».

Επίσης, ομιλίες για τον υγροβιότοπο Αμβρακικού και την περιοχή, καθώς και έκθεση σχετική με την τοπική χλωρίδα, οι οποίες θα λάβουν  χώρα  στην Κούλια (φρούριο) της Κορωνησίας.
Οι επισκέπτες μπορούν να συμμετάσχουν επιπλέον σε περιβαλλοντική περιήγηση σε διαδρομή στο παραλιακό μέτωπο, σε ενημέρωση για το οικοσύστημα του Αμβρακικού κόλπου και σε αθλητικές θαλάσσιες δραστηριότητες.
Η δράση απευθύνεται τόσο στους κατοίκους όσο και σε επισκέπτες της περιοχής, καθώς και σε μαθητές και φοιτητές από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να γνωρίσει το κοινό την ιστορία των μνημείων της Κορωνησίας, καθώς και τον περιβαλλοντικό πλούτο της περιοχής.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, σε συνεργασία  με το Δήμο Αρταίων, την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως & Πρεβέζης, το Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, το T.E.I. Ηπείρου Κατεύθυνση Ανθοκομίας - Αρχιτεκτονικής Τοπίου του τμήματος Τεχνολόγων γεωπόνων, την Εταιρία Ανάπτυξης Νοτίου Ηπείρου - Αμβρακικού (ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε.Ο.Τ.Α.), το Ναυτικό Όμιλο Κορωνησίας και την εταιρία υπαιθρίων δραστηριοτήτων TREKKING HELLAS Ηπείρου (Βάση Αράχθου - Τζουμέρκα). pamepreveza.gr

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS