Ντόρα και Κούβελος στο εδώλιο για κακούργημα

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 20120 σχόλια



Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση του Ισίδωρου Κούβελου -για την απόκρυψη ποσού €1 εκατ. από το πόθεν έσχες- καθώς ο Εισαγγελέας ζητά την παραπομπή του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε υποβολή ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, το οποίο συνιστά κακούργημα.

Η υπόθεση αφορά το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων που ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη δεν δήλωσε στο «πόθεν έσχες» του 2011, το οποίο προέρχεται από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ και ακολούθως εμβάστηκε σε λογαριασμό του επιχειρηματία στο Λονδίνο για ναυπήγηση πλοίου.
Για την υπόθεση είχε ζητηθεί η άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη με έγγραφο προς την Βουλή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθανάσιου Κατσιρώδη.
Η υπόθεση αν και μοιάζει ρουτίνας έχει πολιτική χροιά και ενδεχομένως αίτια. Η οικογένεια Μπακογιάννη-Κούβελο δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως επί του θέματος μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ η Ντόρα Μακογιάννη έχει κρατήσει πολύ χαμηλούς τόνους μετά την επιστροφή της στη Νέα Δημοκρατία.

Στο παρελθόν ο Ισήδωρος Κούβελος είχε τοποθετηθεί επί του θέματος λέγοντας:
 ”Η κίνηση εμβασμάτων παγκοσμίως είναι ένα κοινό φαινόμενο παγκοσμίως” υποστήριξε ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη και εξήγησε ότι “τα χρήματα δεν ήταν στην Ελλάδα αλλά στις ΗΠΑ επενδεδυμένα σε ομόλογα και μετοχές”. Κατά τον κ. Κούβελο, “επειδή ο θεματοφύλακας ήταν ελληνική εταιρεία, τα χρήματα ήταν υποχρεωτικό να περάσουν transit από Ελλάδα”.
 ”Αν ήθελα εγώ να έχω τα λεφτά έξω λόγω της κρίσης γιατί δεν τα άφηνα έξω στη Νέα Υόρκη και τα έστειλα στο Λονδίνο, αν δεν υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος επενδυτικός λόγος;”, επισήμανε ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη και υπογράμμισε: “Δεν τα πήρα τα χρήματα από κάποιο σεντούκι στην Ελλάδα να τα στείλω στο Λονδίνο να τα σώσω”.

 ”Το common sense, η κοινή λογική έχει χαθεί από την Ελλάδα”, συνέχισε και εγκάλεσε τον πρόεδρο της Αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. “Αν είναι τόσο ανίδεοι και δεν ξέρουν τι σημαίνει ναυτιλιακό συνάλλαγμα να παραιτηθούν” είπε ο κ. Κούβελος υπογραμμίζοντας ότι “δεν μπορούν να ξεφτιλίζουν έναν επιχειρηματία που είναι γνωστός 37 χρόνια στη ναυτιλιακή κοινότητα”. 

 Έκανε λόγο για φαρσοκωμωδία” και εμμέσως κάλεσε τον κ. Νικολούδη να παραιτηθεί, σημειώνοντας ότι “πρέπει κάποιος αυτούς τους δημόσιους λειτουργούς να τους επαναφέρει στην τάξη ή να έχουν την ευθιξία να παραιτηθούν. Δεν μπορούν να διασύρουν έναν άνθρωπο με αυτό τον τρόπο”. you.gr 8.000 προϊόντα τεχνολογίας σε χαμηλές τιμές. Δωρεάν παράδοση από 300 σημεία! Κάντε Click Εδώ

 
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS