10μελής οικογένεια ζει πάνω από ένα χρόνο… στο σκοτάδι!

Δευτέρα 30 Μαρτίου 20150 σχόλια

Στο «σκοτάδι», με το ηλεκτρικό ρεύμα στο μικρό φτωχικό τους σπίτι να είναι κομμένο εδώ και πάνω από ένα χρόνο, ζει η δεκαμελής οικογένεια του Λάμπρου Σούτα στη Γαστούνη.
Ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας και ο μικρός Γιαννάκης, που πριν δύο χρόνια είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο όταν διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο και χρειάστηκε να υποβληθεί σε μια σειρά επεμβάσεων και θεραπειών.
Η οικογένεια συγκεντρώνεται για να ζεσταθεί κάθε βράδυ γύρω από μια ξυλόσομπα πάνω στην οποία μαγειρεύουν, ζεσταίνουν νερό, φτιάχνουν το γάλα των παιδιών ενώ το σπίτι φωτίζεται από μια λάμπα πετρελαίου και κεριά, με τον κίνδυνο να τυλιχτεί στις φλόγες, από τα παιδιά που παίζουν και τρέχουν ξέγνοιαστα, να είναι μεγάλος.

«Είμαστε άνεργοι» λέει στο patrisnews.com ο παππούς της οικογένειας κ. Λάμπρος Σούτας, που παλαιότερα έπαιζε ακορντεόν σε γιορτές και πανηγύρια για να εξασφαλίσει το μεροκάματο και τα προς το ζην της οικογένειας. Και συνεχίζει: «Μας έχουν κόψει το ρεύμα εδώ και πάνω από ένα χρόνο καθώς χρωστάμε στη ΔΕΗ σχεδόν 1000 ευρώ. Τα μεγαλύτερα εγγόνια μου πάνε σχολείο και δεν έχουν φως για να διαβάσουν. Ακόμα και το γάλα των παιδιών το φτιάχνουμε πάνω στη σόμπα. Ζεστό νερό φυσικά δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Δεν αντέχεται άλλο αυτή η ζωή. Εδώ που καθόμαστε όλοι μαζί έχουμε μια λάμπα πετρελαίου και σε όλα τα δωμάτια κεριά. Κινδυνεύουμε να πιάσουμε φωτιά κάνα βράδυ και να καεί κανένα από τα εγγόνια μου».

Συνεχίζοντας ο κ. Σούτας είπε: «Δεν έχουμε χρήματα ούτε για να κάνουμε έναν διακανονισμό με τη ΔΕΗ να δώσουμε τώρα κάποια, να μας συνδέσει το ρεύμα και τα υπόλοιπα να τα δώσουμε σιγά – σιγά. Ζητάμε βοήθεια από όποιον μπορεί. Αν μπορεί η ΔΕΗ να μας συνδέσει πάλι το ρεύμα ας το κάνει και δεν θέλουμε τίποτα άλλο. Έρχεται καλοκαίρι και δεν θα μπορούμε ούτε έναν ανεμιστήρα να βάλουμε για να μην σκάσουν από τη ζέστη τα παιδιά. Ιδιαίτερα ο Γιαννάκης που μετά τις θεραπείες του ζει και πάλι μαζί μας και είναι ευαίσθητος.
Ο τραπεζικός λογαριασμός της οικογένειας, για όποιον μπορεί και επιθυμεί να βοηθήσει είναι 10009910976 στα ΕΛΤΑ, στο όνομα Λάμπρος Σούτας. Το δε τηλέφωνο της οικογένειας, για όποιον επιθυμεί να επικοινωνήσει για περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία είναι το 6942211083. thebest.gr

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS