Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,3 Ρίχτερ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 20140 σχόλια

18.57 Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Iνστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο  4 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Πάτρας,



Το εστιακό βάθος του σεισμού εκτιμάται από το Γεωδυναμικό  στα 10 χιλιόμετρα.
18.34 Νέα ισχυρή σειμσική δόνηση σημειώθηκε  πριν από λίγο, στις 18.33 και αναστάτωσε την πόλη που το μεσημέρι είχε δεχθεί ξανά την επίσκεψη του εγκέλαδου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το  Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο η δόνηση ήταν μεγάθους 4, 3 Ρίχτερ της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο 7χλμ βορειοανατολικά του Ρίου.
Το εστιακό βάθος του σεισμού εκτιμάται στα δύο χιλιόμετρα.
Λίγο νωρίτερα, στις 18.10, είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση 2,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ 6 χλμ. Δυτικά - Νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου, ενώ στις 15.27 είχε σημειωθεί σεισμός  2,6 Ρίχτερ με επίκεντρο 7 χλμ. Νοτιοανατολικά της Ναυπάκτου.
Είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση στις  12.33 το μεσημέρι, η οποια έχγινε αισθητή στην Πάτρα και είχε ένταση 3,6 Ρίχτερ και το επίκεντρό της ήταν  στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στο Ρίο και το Αντίρριο, στο ύψος των Αραχωβιτίκων.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Πάτρα, στη Ναύπακτο και στο Αίγιο. thebest.gr

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS