Ευ. Βενιζέλος: Πήρα το Embraer για να «σώσω» τις… διακοπές μου

Κυριακή 24 Αυγούστου 20140 σχόλια

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών απαντάει στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» η οποία εγκαλεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι χρησιμοποίησε κυβερνητικό αεροσκάφος για να μεταβεί από τη Σκιάθο στις Βρυξέλλες .



Απάντηση για τον τρόπο μετακίνησης του προκειμένου να μετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων τον Δεκαπενταύγουστο στις Βρυξέλλες, δίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Διαβάστε την ανακοίνωση:
«Κατά την άποψη της εφημερίδας, η μετακίνηση κακώς έγινε με υπηρεσιακό αεροσκάφος με ενδιάμεση στάση στη Σκιάθο, όπου βρισκόταν για διακοπές τεσσάρων εργασίμων ημερών ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.
Το δημοσίευμα προφανώς εννοεί ότι ο κ. Βενιζέλος θα έπρεπε να μετακινηθεί στις 14.8 από τη Σκιάθο στην Αθήνα, να ταξιδεύσει στις 15.8 στις Βρυξέλλες, να επιστρέψει στην Αθήνα αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας ή την επομένη (16.8), οπότε και περίττευε να αναζητήσει τρόπο επιστροφής στη Σκιάθο, προκειμένου να συναντήσει την οικογένεια του, με δεδομένο ότι ήταν, ούτως ή άλλως, προγραμματισμένη η επιστροφή του στην Αθήνα στις 17.8. Έτσι, θα είχε διαθέσει τρεις ημέρες από τις ελάχιστες των διακοπών του για μια έκτακτη συνεδρίαση έξι ωρών στις Βρυξέλλες.
Όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, ο εκάστοτε Πρωθυπουργός και ο εκάστοτε Υπουργός των Εξωτερικών μετακινούνται για τις αποστολές τους στο εξωτερικό με υπηρεσιακό αεροσκάφος γιατί διαφορετικά δεν είναι εφικτή τεχνικά η ανταπόκριση στις διάφορες υποχρεώσεις τους. Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις χώρες - μέλη της ΕΕ.
Παρόλα αυτά, όποτε υπάρχει δυνατότητα χρήσης εμπορικών πτήσεων, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τις χρησιμοποιεί. Τούτο όμως δεν ήταν τεχνικά εφικτό για την έκτακτη συνεδρίαση της 15ης Αυγούστου. Η κριτική είναι θεμελιώδες στοιχείο της Δημοκρατίας. Ο ακραίος λαϊκισμός απλώς αυτοακυρώνεται και αφήνει μόνο την οσμή της κακοπιστίας του».
Το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» γράφει: «Χάλασε τις διακοπές του για να πάει μία μέρα στη Σύνοδο κορυφής και να επιστρέψει με το πολυτελές «Εμπραέρ» απευθείας από το νησί. Και μετά τον επέστρεψαν ξανά στην παραλία».


Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS