Αγρίνιο: Φρένο στην ασυδοσία

Κυριακή 24 Ιουνίου 20120 σχόλια

Εντατικούς ελέγχους ξεκινά η Τροχαία Αγρινίου σε πεζοδρόμους και πλατείες, ιδιαίτερη βαρύτητα
στα δίκυκλα. Στο επίκεντρο και η στάθμευση σε επικίνδυνες διασταυρώσεις. Έλεγχοι και για τα τραπεζοκαθίσματα.
 Η «χαλάρωση» που επήλθε στην τήρηση βασικών και αυτονόητων κανόνων οδικής κυκλοφορίας και συμπεριφοράς, ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει με την κίνηση δικύκλων κυρίως, αλλά και οχημάτων, σε πεζοδρόμους, ακόμη και πλατείες, υποχρεώνει την Τροχαία Αγρινίου να… αναλάβει δράση. Σε συνεργασία και συντονισμό με τη Δημοτική Αστυνομία, το Τμήμα Τροχαίας ξεκινά αυστηρούς ελέγχους σε καθημερινή βάση, έχοντας μάλιστα ήδη συγκροτήσει πρωινές και απογευματινές ομάδες που θα διενεργούν περιπολίες και θα βεβαιώνουν παραβάσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις θα υπάρξουν ενδεχομένως και μικτά κλιμάκια των υπηρεσιών Τροχαίας και Δημοτικής Αστυνομίας.

 Σε επικοινωνία που είχαμε με τον διοικητή της Τροχαίας κ. Νίκο Πιστιόλη πληροφορηθήκαμε ότι οι έλεγχοι θα γίνονται καθημερινά σε όλους τους πεζοδρόμους και τις πλατείες, ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης (Η. Ηλιού, Χαρ. Τρικούπη, Μανδηλαρά, Παπαστράτου, πλατεία Δημοκρατίας κ.τ.λ.) με έμφαση στην κίνηση των δικύκλων. Τα συνεργεία ωστόσο δεν θα περιοριστούν σ’ αυτό, αλλά, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των συνθηκών που ευθύνονται για την πρόκληση ατυχημάτων, θα βεβαιώνουν παραβάσεις σε όλες τις επικίνδυνες διασταυρώσεις. Η στάθμευση σε διασταύρωση, όπως η Χαρ. Τρικούπη με τη Βαρνακιώτη ή με την Οινέως, η Δαγκλή με την Κέντρου, η Αναστασιάδη με τη Βότση και πολλές άλλες, εμποδίζει την ορατότητα με αποτέλεσμα να καταγράφονται συχνά ατυχήματα. Όπου λοιπόν έχει διαπιστωθεί αυξημένη επικινδυνότητα, η Τροχαία θα είναι εκεί.

Παράλληλα, ειδικό συνεργείο αναλαμβάνει την εντατικοποίηση των αναγκαίων ελέγχων στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής για τα τραπεζοκαθίσματα που χρησιμοποιούν και για το αν ο αριθμός τους υπερβαίνει τα όσα η άδεια προβλέπει. Στόχος δεν είναι η επιβολή προστίμων, αλλά η ευταξία και η «απελευθέρωση» σημείων της πόλης. sinidisi.gr







Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS