Δυναμική η παρουσία του ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ – Στηρίζουμε ακάθεκτα την τοπική κοινωνία

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 20150 σχόλια

Από την πρώτη ημέρα μέχρι και σήμερα που ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Αποστολάκης Γεώργιος και η Δημοτική Ομάδα  μας, μου ανέθεσε την διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου, αυτό που έκανα και κάνω είναι να σέβομαι και να διαχειρίζομαι  με τον πλέον ορθότερο τρόπο τον προϋπολογισμό που διαθέτω. 

Ήδη για το 2015 ο προϋπολογισμός , τα διαθέσιμα χρήματα για τις ανάγκες του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας,  είναι  κατά 25 % μειωμένος  σε σχέση με το  2014 , και κατά  35% σε σχέση με το 2013. Παρόλα αυτά υλοποιήθηκαν  και συνεχίζονται να υλοποιούνται διπλάσια έργα . Οι κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις που λαμβάνουν χώρα έχουν πολλαπλασιαστεί και πραγματοποιούνται αναλογικά σε όλο το μήκος και το πλάτος του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.
Αναβαθμίζουμε συνέχεια την ποιότητα των Παιδικών Σταθμών του Δήμου ( για το 2016 είμαστε έτοιμοι να θα δημιουργήσουμε και την κάρτα υγείας του παιδιού )  και σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε κενά σε προσωπικό ,παρά το ότι δυσκολευτήκαμε λόγω εκλογών και
capital controls να κάνουμε συμβάσεις και παρά του ότι  οι μόνιμοι βρεφονηπιοκόμοι και το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών δεν καλύπτουν ούτε τις μισές ανάγκες. 

Τα  προηγούμενα χρόνια δαπανήθηκαν πολλά χρήματα  για την συντήρηση των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, των γηπέδων του Δήμου και των κτηρίων που ανήκουν στο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης. Χρειάσθηκε από το Σεπτέμβριο του 2014 να συντηρήσουμε τα κτήρια των Παιδικών Σταθμών γιατί ήταν, είτε σε μη επαρκή  κατάσταση, είτε γιατί είχε ζητηθεί από το κράτος για την συνέχιση της λειτουργίας τους (κτήρια που σε πολλές περιπτώσεις ήταν ετοιμόρροπα όπως η  στέγη και οι τοίχοι του Παιδικού Σταθμού Παλαίρου).
Επίσης συντηρήθηκαν ή κατασκευάστηκαν τα ηλεκτρολογικά ,η παιδική χαρά και τα υδραυλικά Παιδικού Σταθμού Βόνιτσας.
Συντηρήθηκαν και κατασκευάστηκαν τα ηλεκτρολογικά, η παιδική χαρά και τα  τζάμια του Παιδικού Σταθμού Μοναστηρακίου.
Η στέγη ,ο προαύλιος χώρος, οι ηλεκτρονικές συσκευές, ο τεχνολογικός εξοπλισμός     ( δεν υπήρχε και σύνδεση internet και φωτοτυπικό ) , η ασφάλεια του κλιμακοστασίου και το βάψιμο κτηρίου παιδικού Σταθμού Κατούνας (που θα γίνει μέχρι τον Δεκέμβριου του 2015).

Όσο αφορά τα γήπεδα του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας  το μόνο που έχω να πω είναι ότι  Εν έτη 2014-2015 δεν υπήρχαν σε πολλά από τα γήπεδα τουαλέτες ( βόθροι ,ντουζιέρες, νιπτήρες κ.α.)!!!!!. Ήδη από τον Οκτώβριο του 2013 σε έλεγχο κλιμακίου της Περιφέρειας επισημάνθηκαν οι ελλείψεις των γηπέδων. Κάποια από τα αποδυτήρια ήταν σε άθλια κατάσταση , η περίφραξη πολλών γηπέδων ήταν ανεπαρκής. Χαρακτηριστικά στο γήπεδο της Τρύφου ή είσοδος ήταν αδύνατη και γινόταν μόνο με ορειβατικά σκοινιά τον Σεπτέμβριο του 2014. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει γήπεδο που να χρησιμοποιείται και να μην έγιναν ή γίνονται τουαλέτες και μπάνια, δεν υπάρχει χρησιμοποιούμενο γήπεδο που να μην έχει περίφραξη.

Στον τομέα των εκδηλώσεων και των δράσεων συνεργαστήκαμε άψογα με όσους πολιτιστικούς συλλόγους ήθελαν να πραγματοποιήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις και να αναδείξουν την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. Οι εκδηλώσεις και οι δράσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χρονιά σε αντίθεση με τις δαπάνες που το 2015 ήταν 50 % λιγότερες από κάθε άλλη χρονιά .
Στόχος το 2015 ήταν και είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς ,των ηθών και των εθίμων του τόπου μας. Η καθιέρωση μεγάλων εκδηλώσεων που θα φέρουν τουρίστες και αρκετό κόσμο, στην περιοχή μας ( βλέπε Άκτιο Δρόμο, Ιππικοί αγώνες , Γιορτή Αλόγου, Βαρκαρόλα, Γιορτή Ψαριού, Βλάχικο Γάμο , Ξηρομερήτικο Γάμο , Γληγοράκια, Φεστιβάλ Χορού , Μουσικό Φεστιβάλ, Διασυλλογικοί Αγώνες Ιστιοπλοΐας κ.α.).  Στόχος ήταν και είναι να ενισχυθούν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και στις δύσκολες εποχές να μπορούν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να προσφέρουν .
Η κοινωνική δράση του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ήταν πλούσια. Βοήθησε χωρίς τυμπανοκρουσίες και βαρυσήμαντες ανακοινώσεις  ασθενής κοινωνικές ομάδες και συμπολίτες μας. Στάθηκε αρωγός στα Κ.Υ. Βόνιτσας και Κατούνας. Διοργάνωσε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε πολλά από τα χωριά του Δήμου μας.
Διοργάνωσε εκδηλώσεις με κοινωνικό χαρακτήρα. Στήριξε την λειτουργία των ΚΑΠΗ Βόνιτσας και Κατούνας ( δωρεάν σπιρομέτρηση, εξετάσεις χοληστερόλης και Σακχάρου αίματος , κάλυψη ποσού για εκδρομή και μπάνια κ.α.). Στήριξε δράσεις και εκδηλώσεις σχολείων και μαθητών.

 Στο τέλος του έτους θα αναφερθούμε αναλυτικά τόσο στα πεπραγμένα της διοίκησης που ξεκίνησε από την 1-9-2914 όσο και στα σχέδια που έχουμε για το 2016.
Όλες αυτές οι δαπάνες έγιναν και δόθηκαν σε προμηθευτές και επαγγελματίες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Μόνο όταν δεν υπήρχαν έμποροι που να μπορούν να μας προσφέρουν την υπηρεσία ή το είδος που ζητούσαμε , καταφεύγαμε σε Δημότες του Δήμου μας που δραστηριοποιούνται σε όμορους Δήμους (αισθάνομαι απόλυτη ικανοποίηση που αρκετά από τα υλικά για το γήπεδο Αετού τα προμηθευτήκαμε από  Αετινό με κατάστημα στο Αγρίνιο). Ελάχιστοι είναι οι προμηθευτές που χρησιμοποιήσαμε ως Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης  και δεν ήταν δημότες του Δήμου μας. Ο μόνος λόγος που γινόταν  αυτό ήταν ότι δεν υπήρχαν παρόμοιοι έμποροι με τις υπηρεσίες  που ζητούσαμε.
Όσο θα βρίσκομαι σε αυτή την θέση εγώ και τα μέλη της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μέριμνας θα ενισχύουμε και θα τονώνουμε  την τοπική αγορά και κανένας « τρελός αδέκαστος μπάρας » δεν θα εμποδίσει το έργο μας. Η τοπική αγορά στις δύσκολες εποχές που ζούμε χρειάζεται στήριξη και από εμάς θα την έχει.
Άλλωστε οι απευθείας αναθέσεις που γίνονται σε αυτούς τους προμηθευτές είναι νομιμότατες. Η Πράξη 178/2012 του κλιμακίου του VII Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφέρει ότι η ετήσια κατ' είδος για προμήθειες με απευθείας ανάθεση ορίζεται το ποσό των 15.000 ευρώ με ΦΠΑ. Αντίστοιχα για παροχή υπηρεσιών το ποσό ανέρχεται στις 20.000 ευρώ ( δεν αναφέρετε πουθενά αποκλειστικά απαραίτητη  κατεπείγουσα ανάγκη για απευθείας αναθέσεις).  Αν υπήρχε (από 1-9-2014) ή αν υπάρξει στο μέλλον κάτι που δεν συνάδει με την νομοθεσία φυσικά θα το είχαν επισημάνει τα αρμόδια όργανα. Αν υπάρχει κάτι που έχει αντιληφθεί κάποιος ας το αναφέρει σε αυτούς. Αν κάποιος τώρα νομίζει ότι είναι πάνω από τον νόμο και θεωρεί τον εαυτό του αδέκαστο δικαστή , νομοθέτη  και «Ευλογητό της Λάμψης» ( Φώσκολος επεισόδια από 785 έως 1122), τότε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να του συστήσω ένα καλό ψυχίατρο.


Στα πλαίσια της απόλυτης νομιμότητας οι απευθείας αναθέσεις θα γίνονται όσο και αν κάποιοι μέσα από αυτές βλέπουν φαντάσματα, και πιθανές παρανομίες. Την δύσκολη  περίοδο που περνάμε πρέπει να ενισχυθεί η Τοπική αγορά και όχι τα τυχόν μεγάλα συμφέροντα μεγάλων επιχειρήσεων ,όπως θέλουν κάποιοι ”αποτυχημένοι” καριερίστες που τους πληρώνουμε για να κάθονται . Οι τοπικές επιχειρήσεις προσφέρουν άριστες υπηρεσίες και άριστα προϊόντα .Αν πάμε σε διαγωνισμούς καμία από αυτές δεν θα καταφέρουν να κερδίσουν τον διαγωνισμό γιατί τα μεγάλα funds  έχουν την δυνατότητα να χτυπήσουν κάθε διαγωνισμό έναντι των μικρών επιχειρήσεων . Δεν χρειάζεται κανείς να ξέρει μαθηματικά για να το καταλάβει.
Όσο η διαχείριση του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας θα βρίσκεται υπό την καθοδήγηση εμού και των μελών της πλειοψηφίας του Δ.Σ. ( ή οποιοδήποτε άλλου καθορίσει ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή ) , θα εφαρμόζονται πιστά οι νόμοι, θα υπάρχει διαφάνεια και οι κομματικές παρωπίδες θα βρίσκονται μακριά από εδώ.
Η κακοδιαχείριση  θα βρίσκεται μόνιμα στην φαντασία κάποιων αποτυχημένων, τόσο επαγγελματικά  όσο και προσωπικά, που είναι τόσο  συμφιλιωμένοι και ασφαλείς , πίσω από την ταμπελίτσα "του τρελού του χωριού", που ψάχνουν  ακόμα την ευκαιρία να "νιώσουν" κάποιοι. Δεν κατάφεραν να κάνουν καριέρα ή απέτυχαν ακόμη και με αυτό που καταπιάστηκαν και είπαν δεν βγάζουμε τα απωθημένα μας στο πληκτρολόγιο ενός υπολογιστή μπας και αποκτήσουμε επιτέλους κοινό. Αυτών που το πληκτρολόγιο του υπολογιστή τους ταυτίζεται απόλυτα με την παλιά γραφή της  εφημερίδας "Αυριανή" . Οι «Αυριανιστές» του σήμερα έχουν τον «ιερό»  σκοπό τους ( εύκολα πλέον αντιληπτός). Το μόνο που κατάφεραν  είναι να χάσουν την αξιοπρέπεια τους .
Αντιγράφουν απεγνωσμένα λίγο από Φωσκολικούς ήρωες (δες, "ο ΕΥΛΟΓΗΤΟΣ"), λίγο από Κούρκουλο (ταινία "Με φόβο και πάθος"), πήραν κι ένα πληκτρολόγιο αγκαλιά και σιγά σιγά, γράψε γράψε σε εκείνο το καημένο το διαδίκτυο ο στόχος επιτυγχάνεται! Άρχισαν ήδη να νιώθουν ντίβες, φαντάζονται κοινό, ακούν χειροκροτήματα, υποκλίνονται...και ευχαριστούν...ποιον άραγε!?
Λέτε να τυπώσουν κι αυτόγραφα? Και μη χειρότερα...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Μ.Α

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS