Χειρουργικές επεμβάσεις καταρράκτη στο νοσοκομείο Αγρινίου

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 20110 σχόλια


Με παρατράγουδα ήρθαν τα μηχανήματα για τις χειρουργικές επεμβάσεις στο νοσοκομείο Αγρινίου από το νοσοκομείο Μεσολογγίου που ήταν παροπλισμένα για ενάμισι χρόνο. Συμφωνούσαν στην μεταφορά όλοι εκτός από ένα
άτομο. Τέλος του μήνα, αρχές του επόμενου ξεκινούν τα χειρουργεία.
Στο τέλος του τρέχοντος μηνός ή στις αρχές του επόμενου στο νοσοκομείο Αγρινίου και συγκεκριμένα στην Οφθαλμολογική κλινική θα ξεκινήσουν να γίνονται χειρουργικές επεμβάσεις για καταρράκτη με τη μέθοδο της φακοθριψίας. Τα μηχανήματα για τις χειρουργικές επεμβάσεις ήρθαν στο Αγρίνιο από το Μεσολόγγι μόλις την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι. Το επόμενο βήμα για την έναρξη των χειρουργείων αυτών είναι να προμηθευτεί το νοσοκομείο Αγρινίου τα απαραίτητα υλικά για τις χειρουργικές επεμβάσεις, κάτι που είναι θέμα ημερών. Τα εν λόγω μηχανήματα εδώ και ενάμισι χρόνο ήταν παροπλισμένα στο νοσοκομείο Μεσολογγίου. Ο οφθαλμίατρος κ. Γιώργος Ζαφειράκης που πραγματοποιούσε χειρουργεία καταρράκτη στο Μεσολόγγι για τρία χρόνια ως συμβασιούχος γιατρός, μονιμοποιήθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου. Παράλληλα ο διευθυντής της οφθαλμολογικής κλινικής του νοσοκομείου Αγρινίου κ. Αμπτί Μοχάμετ, λόγω της ανάγκης που υπήρχε στο νοσοκομείο Αγρινίου, έκανε κατά το παρελθόν πολλά αιτήματα και συγκεκριμένα υποβάλει αιτήματα εδώ και 1,5 χρόνο για τη μεταφορά των μηχανημάτων συνολικής αξίας 75 με 100 χιλιάδων ευρώ στο νοσοκομείο Αγρινίου.
Με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου και ταυτοχρόνως διοικητή του νοσοκομειακού κύκλου της Αιτ/νίας κ. Γιώργου Κραμποκούκη, ο κ. Αμπτί Μοχάμετ επανέφερε το αίτημα και την υπόθεση ανέλαβε προσωπικά ο κ. Κραμποκούκης. Με τον κατάλληλο και γρήγορο συντονισμό μετέφερε τα μηχανήματα στο Αγρίνιο σε μικρότερο χρονικό διάστημα από δύο εβδομάδες. Να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Κραμποκούκης ανέλαβε τα καθήκοντά του περίπου εδώ και ένα μήνα. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα που τα μηχανήματα ήταν παροπλισμένα στο νοσοκομείο Μεσολογγίου όλοι ήταν σύμφωνοι για την μεταφορά τους στο Αγρίνιο. Το ίδιο συνέβη και κατά την αλλαγή των διοικήσεων και την εφαρμογή του νοσοκομειακού κύκλου Αιτ/νίας. Συμφωνούσαν όλοι και ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου και συγχρόνως διοικητής του νοσοκομειακού κύκλου Αιτ/νίας κ. Κραμποκούκης και ο υποδιοικητής του νοσοκομειακού κύκλου και υπεύθυνος για το νοσοκομείο Μεσολογγίου κ. Δημήτρης Πεφάνης και οι δύο σύλλογοι εργαζομένων, δηλαδή των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου, αλλά σύμφωνα με τον κ. Ζαφειράκη, ένα μόνο άτομο είχε αντίρρηση χωρίς λόγο και καθυστερούσε συνεπώς την μεταφορά και την έναρξη των χειρουργικών επεμβάσεων στο Αγρίνιο.
Συγκεκριμένα ο κ. Ζαφειράκης μας δήλωσε: «Η μόνη παραφωνία που καθυστερούσε χωρίς λόγο την μεταφορά των μηχανημάτων ήταν ένα στέλεχος, το οποίο μάλιστα δεν κατάγεται από το Μεσολόγγι, ούτε ζει στην Αιτ/νία. Ζει στην Πάτρα, αλλά δουλεύει στο νοσοκομείο Μεσολογγίου». Τα «περιβόητα» και πανάκριβα μηχανήματα που αποτέλεσαν το «μήλον της έριδος» και δόθηκαν μεγάλοι αγώνες για την μεταφορά τους είναι ένα μηχάνημα φακοθριψίας, ένα laser και ένα μηχάνημα βιομετρίας – παχυμετρίας κερατοειδούς.
Ακόμη αξίζει να αναφέρουμε πως παρόμοια μηχανήματα σε νοσοκομειακό επίπεδο δεν υπάρχουν πουθενά στην Αιτ/νία, συνεπώς πουθενά στην Αιτ/νία δεν γίνονται χειρουργικές επεμβάσεις καταρράκτη σε νοσοκομείο ή άλλο δημόσιο φορέα. Με τη σειρά μας να αναφέρουμε πως πλέον ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και τα μηχανήματα που «σκούριαζαν» στο νοσοκομείο Μεσολογγίου θα αξιοποιηθούν προς όφελος του κοινού καλού ανεξαρτήτως αν έχουν εγκατασταθεί πλέον στο νοσοκομείο Αγρινίου. Η μεταφορά στο Αγρίνιο πρέπει να αναφέρουμε πως έγινε για λόγους ανάγκης και αριθμού ασθενών που έχουν ανάγκη για χειρουργείο καταρράκτη. Ως επιπρόσθετο στοιχείο του ρεπορτάζ να αναφέρουμε πως τα τρία χρόνια που γίνονταν χειρουργικές επεμβάσεις στο Μεσολόγγι, τα περιστατικά προέρχονταν απ’ όλη την Αιτ/νία και συνεπώς τηρουμένων των αναλογιών, επί το πλείστον τα περιστατικά προέρχονταν από το Αγρίνιο.
sinidisi.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS