Ο Αϊνστάιν είχε δίκιο, μπορείτε να είστε σε δύο μέρη ταυτόχρονα

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 20100 σχόλια

Μια συσκευή που υπάρχει σε δύο διαφορετικά κράτη, ταυτόχρονα, και συμπτωματικά αποδεικνύει ότι ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είχε δίκιο, όταν σκέφτηκε ότι ήταν λάθος, έχει ονομαστεί ως το επιστημονικό επίτευγμα του έτους.
Το μηχάνημα, που αποτελείται από μια αγκίδα από λεπτή
μεταλλική, είναι ο πρώτος άνθρωπος-βοήθημα που θα διέπεται από τις δυνάμεις μυστηριώδεις κβαντική που λειτουργούν σε επίπεδο ατόμων και των υπο-ατομικών σωματιδίων.
Κανονική, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, να υπακούουν στους νόμους των συμβατικών νευτώνεια φυσική, που ονομάστηκε μετά από το Sir Isaac Newton, αλλά οι κανόνες αυτοί αναλύονται υπο στην-ατομική κλίμακα και έναν ολόκληρο νέο κλάδο της θεωρητικής φυσικής, έπρεπε να εφευρεθεί για να εξηγήσει τι συμβαίνει σε αυτό υπο το-μικροσκοπική επίπεδο.
Ο Αϊνστάιν ήταν ο πρώτος για να αγκαλιάσει την κβαντική φυσική, αλλά αργότερα την απέρριψε με το σκεπτικό ότι θα έκανε τα πάντα απρόβλεπτες - Ο «Θεός δεν παίζει ζάρια με το σύμπαν», δήλωσε περίφημα.
Ωστόσο, μια σειρά από επιπτώσεις έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια ότι μπορεί να εξηγηθεί μόνο την από κβαντομηχανική και το Μάρτιο οι επιστήμονες ήταν σε θέση να οικοδομήσουμε την πρώτη συσκευή που έμοιαζε να ακολουθήσουν κανόνες τους κβαντική ότι ο Αϊνστάιν ήταν ο πρώτος που συνειδητοποίησε εφαρμόζονται στο φως κύματα.
Η σημαντική ανακάλυψη, που αναγνωρίζεται από το περιοδικό Science ως το πλέον σημαντικό αυτό το έτος, ανοίγει το δρόμο για μια σειρά από πρακτικές εξελίξεις, όπως η κβαντικών υπολογιστών που είναι πολύ πιο γρήγορα από τους συμβατικούς επεξεργαστές και τα οποία δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι hacked στην διότι χειρίζονται και να διαβιβάζουν δεδομένα χρησιμοποιώντας άθραυστος μορφή κρυπτογράφησης.
"Η κβαντική θεωρία διδάσκει ότι ένα πολύ μικρό πράγμα που μπορεί να απορροφήσει την ενέργεια μόνο σε συγκεκριμένα ποσά, δεν μπορεί ποτέ να καθίσουν τέλεια ακόμα, και μπορεί κυριολεκτικά να είναι σε δύο μέρη ταυτόχρονα", δήλωσε ο Cho Αντριάν, ένας συγγραφέας για την επιστήμη . "Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες έχουν αποδείξει τα κβαντικά φαινόμενα στην κίνηση του ενός κατασκευασμένου αντικειμένου. Ανοίγει μια ποικιλία δυνατοτήτων που κυμαίνονται από τα νέα πειράματα που συγχωνεύουν έλεγχο κβαντική πάνω από το φως, ηλεκτρικά ρεύματα και η κίνηση προς, ίσως κάποια μέρα , οι δοκιμές από τα όρια της κβαντικής μηχανικής και την αίσθηση της πραγματικότητας ».
Η ανακάλυψη επιτεύχθηκε από Cleland Andrew φυσικούς και ο Ιωάννης Μαρτίνης από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στη Σάντα Μπάρμπαρα. μηχανή τους αποτελούνταν από ένα μικρό κουπί μέταλλο είναι κατασκευασμένες από υλικά ημιαγωγών μόλις ορατή με γυμνό μάτι. Με υπέρψυξη τη συσκευή σε λίγο πάνω από το απόλυτο μηδέν (μείον 273C), τότε η βελτίωση της ενεργειακής της με ένα «ενιαίο κβαντική", έκαναν να πάλλεται με να πάρει παχύτερο και πιο λεπτές με συχνότητα περίπου 6 δισεκατομμύρια φορές το δευτερόλεπτο, δημιουργώντας ένα ανιχνεύσιμο ηλεκτρικό ρεύμα Μάλιστα κατάφερε να πάρει αυτό για να δονείται σε δύο ενεργειακές καταστάσεις ταυτόχρονα, τόσο πολλά και λίγο -. ένα φαινόμενο που επιτρέπεται μόνο από τους κανόνες της κβαντικής μηχανικής.
"Οι φυσικοί εξακολουθούν να μην έχουν επιτύχει σε δύο σημεία-at-once κράτος με ένα μικρό αντικείμενο, όπως εν προκειμένω,« ο κ. Cho είπε. "Τώρα, όμως, ότι έχουν φθάσει σε αυτό το απλούστερο κατάσταση της κίνησης της κβαντικής μηχανικής, φαίνεται ένα σωρό άλλα αποκτηθούν."



Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS