Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την απόβαση των αγροτών στην Αθήνα

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 20160 σχόλια

Αποφασισμένοι να κατακλύσουν την Αθήνα, στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν αύριο, Παρασκευή (12/02/2016) είναι οι αγρότες, οι οποίοι εμμένουν στην πρότασή τους για απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό κι εκκίνηση του διαλόγου με την κυβέρνηση από μηδενική βάση.
Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα, με τους Κρητικούς να καταφθάνουν πρώτοι το πρωί της...
Παρασκευής, ενώ υπολογίζεται ότι έως τις 18:00 θα έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας κι οι αγρότες από τις άλλες περιοχές.
AdTech Ad
Το αγροτικό συλλαλητήριο θα έχει χαρακτήρα διαμαρτυρίας όλων των επαγγελματικών κλάδων ενάντια στο Ασφαλιστικό, αφού συμμετοχή έχει δηλώσει η ΑΔΕΔΥ, ενώ συγκεντρώσεις στο υπουργείο Εργασίας και στην Κλαυθμώνος έχουν προγραμματίσει γιατροί, δικηγόροι και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες.
Η Αθήνα θα θυμίζει «πόλη υπό πολιορκία», αφού το Σάββατο, εκτός από τους αγρότες που θα παραμένουν στο Σύνταγμα, όπως τουλάχιστον έχουν σχεδιάσει, συλλαλητήριο έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.


Το σχέδιο της Αστυνομίας για την κάθοδο των αγροτών στην πρωτεύουσα
Μπλόκα στα διόδια, αλλά και σε άλλα κομβικά σημεία της Αττικής, περιλαμβάνει το σχέδιο της Αστυνομίας για την... αντιμετώπιση των αγροτών.
Στα πλοία δεν θα μπει κανένα τρακτέρ, ενώ όσοι αγρότες θέλουν να διαδηλώσουν, μπορούν να το κάνουν πεζή, στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Συγκεκριμένα, το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ έχει ως εξής:
Στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας, που βρίσκονται στις εισόδους της πόλης, θα υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες των ΜΑΤ που θα απαγορεύσουν στους αγρότες να προχωρήσουν με τα οχήματά τους.
- Για τους αγρότες του Μαρκόπουλου, του Κορωπίου και του Μαραθώνα, που είναι αυτοί που βρίσκονται πιο κοντά στο κέντρο της Αθήνας, το σχέδιο προβλέπει να στηθούν μπλόκα σε κομβικά σημεία, όπως στην Αττική Οδό ή στον Σταυρό της Αγίας Παρασκευής.
- Στα λιμάνια της Κρήτης και των νησιών δεν θα επιτραπεί η επιβίβαση των τρακτέρ στα πλοία, ώστε να μην φτάσουν στον Πειραιά.
Τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες θα σταθμεύσουν σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, όπως η πλατεία Καραϊσκάκη, η λεωφόρος Συγγρού, ώστε να μην δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Μάλιστα, από σήμερα, αυτοκίνητα που είναι σταθμευμένα στο κέντρο θα μετακινηθούν, όπως γίνεται και σε άλλα μεγάλα συλλαλητήρια, ενώ όλη η αστυνομική δύναμη της Αττικής θα βρίσκεται επί ποδός, καθώς υπολογίζεται να φτάσουν πάνω από 20.000 αγρότες. newsbomb.gr




Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS