Πρόστιμο 250 ευρώ σε 600.000 ανασφάλιστα αυτοκίνητα στέλνει το ΥΠΟΙΚ

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 20160 σχόλια

O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης υπέγραψε τη απόφαση για την επιβολή προστίμων στα ανασφάλιστα αυτοκίνητα και μέσα στον μήνα αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες για την αποστολή τουλάχιστον 600.000 ειδοποιητηρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες θα δοθεί περιθώριο 10 ημερών στους οδηγούς για να ασφαλίσουν τα οχήματά τους πληρώνοντας όχι μόνο το κόστος των ασφαλίστρων αλλά και πρόσθετο τέλος 250 ευρώ. Τα ονόματα των οδηγών που θα ειδοποιηθούν επειδή θα έχουν εντοπιστεί...
ανασφάλιστα τα οχήματά τους, θα προκύψουν ύστερα από διασταύρωση που θα γίνει ανάμεσα στην ηλεκτρονική βάση της ΓΓΔΕ (σ.σ περιλαμβάνει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια οχήματα που εμφανίζονται να κυκλοφορούν με πινακίδες και ως εκ τούτου να έχουν την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας) με την ηλεκτρονική βάση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών η οποία και εμπεριέχει όλα τα ΙΧ για τα οποία υπάρχει ενεργή ασφάλεια.
Από τη στιγμή που θα παραλάβει το ειδοποιητήριο, ο οδηγός θα έχει χρονικό περιθώριο οκτώ ημερών προκειμένου είτε να δώσει εξηγήσεις (π.χ θα μπορεί να αποδείξει ότι έχει ασφαλίσει το όχημά του και ότι εκ παραδρομής εμφανίστηκε στον κατάλογο της ΓΓΔΕ) είτε να επιλέξει μια εταιρεία για να ασφαλίσει το όχημα. Η ασφάλιση, πέραν του ασφαλίστρου, θα επιβαρύνεται με 250 ευρώ επιπλέον.


Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS