Οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ δίνουν παράταση ζωής… στα αστυνομικά τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 20160 σχόλια

Σειρά επαφών στην Αθήνα από τους τοπικούς συνδικαλιστές – Τι ειπώθηκε σε νέα συνάντηση με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή. Περνούν από συμπληγάδες τα αστυνομικά τμήματα Αγίου Βλασίου και Κατούνας – Νέες αποκαλύψεις για το θέμα από την «Σ»

Ένα απρόσμενο σύμμαχο φαίνεται ότι βρήκαν οι τοπικοί φορείς αναφορικά με το αίτημα διατήρησης των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της επικείμενης αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ προβλέπεται το κλείσιμο των τμημάτων της Γαβαλούς, της Κατούνας και του Αγίου Βλασίου, εξέλιξη η οποία το προηγούμενο διάστημα προκάλεσε αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από φορείς και κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών, σύμφωνα με τους οποίους πιθανό κλείσιμο των τμημάτων θα ενισχύσει την εγκληματικότητα και το κλίμα ανασφάλειας στην περιοχή. Απ’ ότι φαίνεται όμως οι κρίσεις των αξιωματικών στην ΕΛ.ΑΣ δίνουν παράταση ζωής στα αστυνομικά τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς όλο το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών μετατίθεται για το καλοκαίρι.
Σύμφωνα πάντως με ασφαλείς πληροφορίες της «Σ» το προεδρείο της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ακαρνανίας γύρισε με «γεμάτες βαλίτσες» από την Αθήνα όπου το περασμένο τριήμερο πραγματοποίησε μια σειρά από επαφές και ραντεβού με εκπροσώπους της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας. Σύμφωνα λοιπόν με καλά ενημερωμένες πηγές, φαίνεται ότι υπάρχει αντιστροφή κλίματος και σχεδιασμού για τα αστυνομικά τμήματα της Κατούνας και του Αγίου Βλασίου. Το Υπουργείο φαίνεται ότι επανεξέτασε το θέμα λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη και τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και αναδίπλωσε το αρχικό του πλάνο. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν το αστυνομικό τμήμα Κατούνας να συνεχίζει κανονικά την λειτουργία του ενώ για το αντίστοιχο του Αγίου Βλασίου, θα ληφθεί απόφαση το καλοκαίρι αν θα παραμείνει ως έχει, ή αν θα μετατραπεί σε αστυνομικό σταθμό. Το «κόψιμο» όμως δεν γλιτώνει το αστυνομικό τμήμα της Γαβαλούς όπου θα τερματίσει την λειτουργία του και θα αστυνομεύεται από την Διεύθυνση Ακαρνανίας.
Σίγουρα πρόκειται για πολύ θετική εξέλιξη λαμβάνοντας βέβαια υπόψη και τα γεωγραφικά κριτήρια του νομού. Το ζητούμενο βέβαια είναι ποια στάση θα κρατήσει προσεχώς η νέα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ αν και ως γνωστόν η τελική ετυμηγορία ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικών και στον Αιτωλοακαρνάνα Παναγιώτη Κουρουμπλή. Από την πλευρά τους οι τοπικοί συνδικαλιστές της αστυνομίας κάνουν λόγο για δικαίωση των αγώνων τους και αντιμετωπίζουν την εξέλιξη αυτή με συγκρατημένη αισιοδοξία. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στη «Σ» ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας Δημήτρης Ραυτογιάννης «δεν επαναπαυόμαστε και θα είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση για το θέμα».

Εξάλλου σε πολλά θέματα κατά το παρελθόν έχει καταγραφεί διγλωσσία πολιτικών με δυσάρεστες και απρόβλεπτες εξελίξεις. Ας ευχηθούμε αυτή τη φορά οι Κυβερνώντες να κρατήσουν… τον λόγο τους! Νίκος Αγγελόπουλος sinidisi.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS