ΓΣΕΒΕΕ: 122.700 οικογένειες κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο!

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 20160 σχόλια

Σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ μόνο το 16,4% των οφειλετών έχει καταφέρει να ρυθμίσει τις οφειλές του μέσω των 100 δόσεων. Και μόνον ένα στα τρία νοικοκυριά μπορεί να πληρώσει τα χρέη του στην εφορία!


Με τα πλέον σκοτεινά χρώματα περιγράφεται η ζωή χιλιάδων νοικοκυριών, όπως προκύπτει από στοιχεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος.

Το 42,8% των νοικοκυριών πιστεύει ότι δεν θα μπορέσει να καλύψει τις βασικές υποχρεώσεις (οφειλές αλλά και τρέχοντα σε εφορίες, ταμεία κτλ) το 2016 και το 14,7% εκτιμά πως δεν θα μπορέσει να πληρώσει ΕΝΦΙΑ για ακίνητα που διαθέτει. Επισημαίνουμε πως ένα στα τέσσερα νοικοκυριά μένουν σε ιδιόκτητο σπίτι που το έχουν αγοράσει με στεγαστικό δάνειο.

Ένα στα δύο νοικοκυριά στηρίζονται στην κύρια σύνταξη.
Και…

Τουλάχιστον τον Δεκέμβρη του 2015, 120.000 νοικοκυριά προμηθεύθηκαν τα βασικά είδη για την διαβίωση τους είτε με την κάρτα σίτισης ή από κοινωνικά παντοπωλεία! Και 122.700 οικογένειες αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο να χάσουν τα σπίτια τους εξαιτίας των χρεών που έχουν!
Από την έρευνα από της ΓΣΕΒΕΕ προκύπτει και κάτι άλλο.
Το 70,1% των νοικοκυριών δηλώνει ότι σε περίπτωση που αυξηθούν κι άλλο οι τιμές στα είδη διατροφής, θα αντιμετωπίσει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα!

Επίσης, όπως προκύπτει από την έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ (διενεργήθηκε από την εταιρεία Marc), τα νοικοκυριά που δηλώνουν κύριο εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα ανέρχονται στο 6,1% (από 12,6% το 2012).


Όσο για τις συντάξεις, σε ποσοστό 51,8% αποτελούν την κύρια πηγή εισοδήματος έναντι του 43,2% που είχε καταγραφεί το 2012. newsbomb.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS