Εξελίξεις και νέες συλλήψεις στο Αγρίνιο

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 20150 σχόλια

 Ημέρα των απολογιών των εννέα μελών της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στην Αιτωλοακαρνανία και τη Λευκάδα, είναι η σημερινή.
Όπως είναι φυσικό τα αστυνομικά μέτρα στο δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου είναι δρακόντεια.
Την περασμένη Πέμπτη ,μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, συνελήφθησαν τα εννέα άτομα (ηλικίας 25, 29, 30 37, 37, 41, 50, 56, και 60 ετών) και την Παρασκευή παρουσιάστηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Αγρινίου ζητώντας και παίρνοντας προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα Τρίτη. Έκτοτε κρατούνται στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας στο Αγρίνιο δεδομένου πως αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Η δικογραφία περιλαμβάνει, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εισαγωγής στην Ελλάδα, της μεταφοράς, της κατοχής, της νόθευσης, της καλλιέργειας, και της εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, της πρόληψης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της παράνομης οπλοκατοχή.

Τα εννέα άτομα θα απολογούνται ένα ένα και μετά την απολογία Εισαγγελέας και Ανακριτής θα αποφασίζουν είτε την προφυλάκιση του κατηγορουμένου είτε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ενδέχεται μάλιστα να μην αρκέσει η σημερινή ημέρα και να απαιτηθεί και η αυριανή για να ολοκληρωθούν οι απολογίες.
Ο 37χρονος φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης έχει απασχολήσει αστυνομικές και δικαστικές Αρχές και στο παρελθόν για κακουργηματικού χαρακτήρα υποθέσεις ναρκωτικών, και για υπόθεση εκβιασμού ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος , ενώ και υπόλοιπα μέλη έχουν απασχολήσει για κακουργηματικές παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορά τα ναρκωτικά.

Όπως είναι φυσικό η έρευνα συνεχίζεται γύρω από την υπόθεση πολύ περισσότερο που γύρω στα 30 ακόμη άτομα εμπλέκονται είτε στην αγορά είτε στην καλλιέργεια των ναρκωτικών. Πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας- κάποια υπεράνω υποψίας- αναφέρονται στις χιλιάδες σελίδες των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που κατέγραψαν οι κοριοί.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρίνιου που προέβη μάλιστα χθες σε δύο ακόμη συλλήψεις, σχετιζόμενες με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, μιας 61χρονης και του γιου της, στις κατοικίες των οποίων εντοπίστηκε ποσότητα χασίς.
Νεότερη ενημέρωση: Οι οκτώ εκ των εννέα κατηγορουμένων ζήτησαν και έλαβαν νέα προθεσμία, ώστε να απολογηθούν αύριο Τετάρτη. agrinionews.gr

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS