Ξεκινούν μαζικές κατασχέσεις καταθέσεων για χρέη στην Εφορία

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 20150 σχόλια

Διαβάστε ποιοι κινδυνεύουν άμεσα με αυτόματη κατάσχεση στις καταθέσεις τους στις τράπεζες για οφειλές στην Εφορία, μετά την ενεργοποίηση διάταξης που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με την οποία ορίζεται ο τρόπος αυτοματοποιημένης κατάσχεσης τραπεζικών καταθέσεων. Το μέτρο αυτό αφορά αρχικά όσους χρωστούν από 70.000 ευρώ και πάνω στην Εφορία.
Σύμφωνα με το Euro2day το χέρι στις καταθέσεις θα μπαίνει σε τρία στάδια:
- Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ δημιουργεί ηλεκτρονική λίστα στην οποία αποτυπώνονται όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες (εκτός ρύθμισης) οφειλές άνω των 70.000 ευρώ και την αποστέλλει μαζικά σε όλες τις τράπεζες.
- Οι τράπεζες, κάνουν μια διασταύρωση με τα στοιχεία των πελατών τους και μέσα σε δύο ημέρες επιστρέφουν τη λίστα στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έχοντας δεσμεύσει ήδη τα ποσά των καταθέσεων (εξαιρουμένων ακατάσχετων λογαριασμών και με βάση τους περιορισμούς που ισχύουν) των πελατών τους.
- Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «ανεβάζει» την ίδια μέρα, τα στοιχεία των φορολογουμένων οι οποίοι έχουν ταυτόχρονα μεγάλες οφειλές και καταθέσεις με βάση τις απαντήσεις των τραπεζών, στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα taxis στο οποίο έχουν πρόσβαση τα τμήματα δικαστικού κάθε μηχανισμού της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με αρμοδιότητα είσπραξης (Δ.Ο.Υ, ΚΕΦΟΜΕΠ, ΚΕΜΕΕΠ κλπ) ώστε η δέσμευση να μετουσιωθεί σε κατάσχεση. Euro2day


Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS