Ο Μεγαλέμπορος και τα όπλα στους τζιχαντιστές – Απίστευτο κατασκοπευτικό θρίλερ στον Ασπρόπυργο

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 20150 σχόλια

Ο προμηθευτής της Χεζμπολάχ και οι υποψίες για όπλα στο Ισλαμικό Κράτος
- Το απίστευτο θρίλερ σε Ελλάδα, Ιταλία, ΗΠΑ, Αίγυπτο και Ιορδανία
- Το κοντέινερ με τα όπλα και το ραντεβού σε αποθήκη λίγο έξω από την Αθήνα

- Πως CIA και NSA μπλόκαραν τον 49χρονο Ιορδανό στον Ασπρόπυργο
Η υπόθεση θα μπορούσε να είναι σενάριο κατασκοπευτικής ταινίας. Ο 49χρονος άνδρας με καταγωγή από την Ιορδανία και το διαβατήριο των ΗΠΑ και μια σειρά από μυστικές υπηρεσίες αλλά και ένοπλες οργανώσεις συνθέτουν ένα απίστευτο σκηνικό με φόντο εντάσεις και πολέμους στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.
Ο 49χρονος μέχρι πρόσφατα είχε λευκό ποινικό μητρώο. Με το αμερικανικό του διαβατήριο και με καταγωγή από την Ιορδανία μπορούσε να κινηθεί με άνεση σε μια σειρά από χώρες όπου εμπλέκονται πολλά συμφέροντα. Μάλιστα ο 49χρονος τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχε κάνει “έδρα” την Αίγυπτο. Το επάγγελμά του; Εμπόριο όπλων.
Ήταν μάλιστα μεγαλέμπορος. Λέγεται ότι ήταν εκ των βασικών προμηθευτών της Χεσμπολάχ και μάλιστα διακινούσε όχι μόνο απλά τυφέκια αλλά ολόκληρα οπλικά συστήματα. Παρ' όλα αυτά όμως καμία υπηρεσία, καμιάς χώρας δεν είχε βάλει στο στόχαστρό της τον 49χρονο.
Το αμερικανικό διαβατήριο και η καταγωγή του σε πολλούς οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο 49χρονος μπορεί και να έπαιζε διπλό παιχνίδι. Να εξυπηρετούσε και τις ένοπλες οργανώσεις αλλά και τις υπηρεσίες συγκεκριμένων χωρών με την παροχή πληροφοριών... Τον τελευταίο καιρό όμως κάτι άλλαξε. Ενώ η CIA, όπως κάποιοι λένε, φαίνεται να φροντίζει διατηρεί κάποιου είδους επαφή με τον 49χρονο (έστω να γνωρίζει για τη δράση του) ξαφνικά εμφανίζεται στο προσκήνιο η περιβόητη NSA υπηρεσία ασφαλείας των ΗΠΑ.
Η NSA λοιπόν κατά τις πληροφορίες του newsit.gr πριν δυο μήνες προσεγγίζει τον 49χρονο. Όχι επίσημα, παρουσιάζεται για χάρη της υπηρεσίας ένα πρόσωπο το οποίο φαίνεται πως επίσης εμπλέκεται στο εμπόριο όπλων. Ο άνθρωπος αυτός ενημερώνει τον 49χρονο ότι έχει κάτι που τον ενδιαφέρει.

Ορίζεται ραντεβού στην Ιταλία. Ο 49χρονος προφανώς έχοντας “τσεκάρει” τον άνθρωπο που συναντάται συμφωνεί σε αγορά μεγάλης παρτίδας όπλων. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι πρόκειται για υπερσύγχρονα όπλα και μάλιστα πως στο “πακέτο” περιλαμβάνονταν και πυραυλικά συστήματα. Ο “έμπορος” που προφανώς είναι πράκτορας των Αμερικανών που έχει διεισδύσει στο παγκόσμιο κύκλωμα εμπορίας όπλων κλείνει νέο ραντεβού με τον 49χρονο. Αυτή τη φορά στην Ελλάδα. Του λέει ότι το φορτίο όπλων θα του παραδοθεί κάπου κοντά στην Αθήνα.
Κάπου εδώ έρχεται και η ενημέρωση των ελληνικών αρχών. Ειδικός σύνδεσμος των Αμερικανών φτάνει στην Αθήνα και σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές στήνεται ολόκληρη επιχείρηση παγίδευσης του 49χρονου. Ο μεγαλέμπορος δεν έχει αντιληφθεί το παραμικρό. Πριν τέσσερις μέρες φτάνει στην Αθήνα και καταλύει σε πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο. Πριν τρεις μέρες κάνει την εμφάνισή του και ο άλλος “έμπορος” με τον οποίο είχαν βρεθεί στην Ιταλία. Πάντα υπό την επίβλεψη των ελληνικών αρχών αλλά και του Αμερικανού συνδέσμου οι δυο άνδρες κινούνται προς την Εθνική Αθηνών Κορίνθου. Στο ύψος του Ασπροπύργου βγαίνουν από την εθνική και πηγαίνουν σε έναν αποθηκευτικό χώρο. Εκεί ο πράκτορας των Αμερικανών που υποδύεται τον έμπορο όπλων λέει στον 49χρονο πως αυτός θα είναι ο χώρος όπου θα φτάσει το φορτίο με τα όπλα για να το παραλάβει.
Από εκεί και πέρα, όπως τον ενημερώνει είναι δικιά του υπόθεση το που θα πάνε τα όπλα και πως θα μεταφερθούν.

Μάλιστα οι δύο άνδρες για να γιορτάσουν την ολοκλήρωση της συμφωνίας είχαν και βραδινή έξοδο σε γνωστό κλαμπ της Αθήνας. Όλες αυτές της ώρες η παρακολούθηση ήταν στενή, κάθε κίνηση ήταν ουσιαστικά ελεγχόμενη και άνδρες των ελληνικών αρχών ήταν έτοιμοι να επέμβουν.
Το σχέδιο ωστόσο προέβλεπε ο 49χρονος να πάει στον Ασπρόπυργο στο προκαθορισμένο ραντεβού για να παραλάβει τα όπλα και εκεί να συλληφθεί... Όπως και έγινε. Το περίεργο είναι ότι ο 49χρονος που φάνηκε ότι η δράση του ήταν γνωστή σε ξένες μυστικές υπηρεσίες αλλά... “δεν απασχολούσε” βρέθηκε με ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, ένα ένταλμα το οποίο εκδόθηκε από τις αμερικανικές υπηρεσίες μόλις τρία 24ωρα πριν τη σύλληψή του.

Το εύλογο ερώτημα είναι γιατί και κυρίως γιατί τώρα. Έπαψε να εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς και απλά έπρεπε να βγει από τη μέση;  Κάποιοι λένε ότι ίσως οι αμερικανικές υπηρεσίες είχαν στοιχεία ότι πλέον εμπορεύεται όπλα και με τους τζιχαντιστές. Άνθρωπος που ωστόσο έχει επαφές με τη Χεσμπολάχ θεωρείται απίθανο να έχει ταυτόχρονα επαφές και με τους τζιχαντιστές και έτσι μάλλον το σενάριο αυτό “καίγεται”... Ως συνήθως σε περιπτώσεις όπου εμπλέκονται μυστικές υπηρεσίες τα κενά στη αλήθεια είναι μεγάλα. ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ newsit.gr


Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS