Μύλος με το δημοψήφισμα στα Ιόνια Νησιά με τα Περιφερειακά Αεροδρόμια

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 20150 σχόλια

Κατά του επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) κ. Στ. Πιτσιόρλα και των δηλώσεών για την επικείμενη υπογραφή της συμφωνίας για την ιδιωτικοποίηση των...
περιφερειακών αεροδρομίων, στρέφεται ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι «Μου θυμίζουν λεονταρισμούς αυτές οι δηλώσεις», προσθέτοντας πως «οι υπεύθυνοι του ΤΑΙΠΕΔ δεν θα πρέπει να βιάζονται».

«Το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων που αφορά τα τέσσερα αεροδρόμια στα Ιόνια Νησιά, της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου και του Ακτίου, που ξεκίνησε από τη Δευτέρα ,στη σελίδα της Περιφέρειας και καλεί τους πολίτες του Ιονίου να ψηφίσουν καταθέτοντας τη συμφωνία ή τη διαφωνία τους με την ιδιωτικοποίηση των τεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων ,έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον όλης της Ελλάδας» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γαλιατσάτος συνιστώντας την ίδια ώρα στο ΤΑΙΠΕΔ , «να αναμένει και την απόφαση του ΣτΕ, στις 8 Ιανουαρίου τον νέου έτους , όπου πρόκειται να γίνει η συνεκδίκαση της προσφυγής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, από κοινού με άλλες παρόμοιου περιεχομένου προσφυγές φορέων και ΟΤΑ».

«Οι κινήσεις που θα γίνουν πρέπει να έχουν την όποια νομική κάλυψη» διευκρίνισε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, επισημαίνοντας ότι «η προσπάθεια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων πρόκειται να συνεχιστεί για να μη προχωρήσει τελικά αυτή η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων.
«Κάποιοι βιάζονται και αδιαφορούν για την άποψη του πολίτη είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαλιατσάτος επαναλαμβάνοντας για ακόμη μία φορά ότι «η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων, και η παράδοσή τους σε ημικρατική εταιρεία γερμανικών συμφερόντων θεωρείται επιζήμια για την οικονομία της χώρας και της περιοχής και καταχρηστική για το γενικότερο δημόσιο συμφέρον».

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε ο Τομεάρχης Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας Λ. Αυγενάκης τοο δημοψήφισμα του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων: «Καλωσορίζουμε» άλλο ένα κατ’ επίφαση δημοκρατικό δημοψήφισμα, αυτή τη φορά από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο, όπως αναφέρει, για την «παράδοση (σ.σ. των περιφερειακών αεροδρομίων) σε ημικρατική εταιρεία γερμανικών συμφερόντων (που) θεωρείται επιζήμια για την οικονομία της χώρας και της περιοχής και καταχρηστική για το γενικότερο δημόσιο συμφέρον…»
Δε μας κάνει καμία εντύπωση που λανθάνει της προσοχής του Περιφερειάρχη, το άρθρο 216, του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων το οποίο ουδόλως αναφέρεται σε ηλεκτρονικό δημοψήφισμα και μάλιστα αναφέρεται πως «σε κάθε περίπτωση αντικείμενα τοπικών δημοψηφισμάτων δεν μπορούν να αποτελούν τα θέματα εθνικής πολιτικής, καθώς και εκείνα που συνιστούν περιφερειακές και νομαρχιακές αρμοδιότητες.

Δε μας κάνει -επίσης- καμία εντύπωση, ότι προδιαθέτει τον ψηφοφόρο να ψηφίσει «ΌΧΙ». «Χαιρετίζουμε» τις νέες μορφές αυτοδιοίκησης και λαϊκής αυτοοργάνωσης -παρωδίες- με αόριστα ερωτήματα και χωρίς αντικείμενο, που εισάγει ο Περιφερειάρχης!
Άλλα ένα «περήφανο» ΟΧΙ που αυτομάτως είναι ΝΑΙ, πάει πολύ!»

Na σημειώσουμε πως προχθές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ο δημοσιογράφος κος Τετράδης από το Sky Zakynthos ανέφερε την «απόφαση πολλών επιχειρηματιών του τουρισμού από τα τρία νησιά, την Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά και την Κέρκυρα, που επιθυμούν άμεσα την υλοποίηση του προγράμματος για τα τρία αεροδρόμια. Η εικόνα αυτή επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό την κακή εικόνα που έχουν τα αεροδρόμια την τουριστική ανάπτυξη των νησιών του Ιονίου.» ypodomes.com
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS