Πανελλήνιος δημόσιος ταυτόχρονος θηλασμός

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 20150 σχόλια

Απολογισμός Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού 2015
“Θηλασμός και εργασία : Μπορεί να δουλέψει ”

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργάνωσε τον 6ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε 54 πόλεις της Ελλάδας αλλα και στο Λονδίνο την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 .
Για τo Μεσολόγγι και το Αγρίνιο, την διοργάνωση ανέλαβε και φέτος η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Αιτωλοακαρνανίας
www.facebook.com/groups/aitoloakarnania.thilasmos/
Στόχοι της εκδήλωσης είναι η απενοχοποίηση του δημοσίου θηλασμού και η εξοικείωση της ελληνικής κοινωνίας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.
Στην εκδήλωσή μας παραβρέθηκαν συνολικά 19 θηλάζουσες και στις δύο πόλεις, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλοι και λοιποί συγγενείς. Ολοι συγκεντρώθηκαν για να μας στηρίξουν και να βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων μας.
Σε ολόκληρη την χώρα θήλασαν ταυτόχρονα σχεδόν 3000 μητέρες -μέλη του δικτύου μας.
Για την Ι.Π.Μεσολογγίου η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Διονυσίου Σολωμού (Δάφνες) και για το Αγρίνιο η εκδήλωση έλαβε χώρα στην πλατεία Συντριβανίου.
* To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου.
Φέτος, για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, που στην Ελλάδα εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) να εξαπλωθεί το φετινό μήνυμα «Θηλασμός και Εργασία : Μπορεί να Δουλέψει !»


Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS