Αιτωλοακαρνανία: Ο Γολγοθάς μιας μαθήτριας από τα Όχθια

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 20150 σχόλια

Το δικαίωμα στη μάθηση στερεί η Πολιτεία από ένα κορίτσι καθώς αδυνατεί να αντιμετωπίσει εγκαίρως και να επιλύσει το ζήτημα της μεταφοράς του.

Η μαθήτρια διαμένει στα Όχθια του δήμου Αγρινίου, είναι παιδί με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που αντιμετωπίζει οικονομική δυσχέρεια. Τον περασμένο Ιούνιο έκανε την εγγραφή της για να φοιτήσει στην πρώτη τάξη του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου.
Δυστυχώς , πενήντα μέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων, αδυνατεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα καθώς δεν κατέστη μέχρι σήμερα δυνατή η εξεύρεση λύσης για τη μεταφορά της στο σχολείο καθώς η Πολιτεία, εν προκειμένω η περιφερειακή αυτοδιοίκηση, ακόμη δεν έχει ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία.
Αποτέλεσμα, στη μαθήτρια να μην παρέχεται η εκπαίδευση που δικαιούται και αναγκάζεται να παραμένει εκτός σχολικού πλαισίου. Αυτό συμβαίνει λόγω των καθυστερήσεων της διαδικασίας επιλογής μεταφορέα  όταν μάλιστα η μαθήτρια ενδεχομένως θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί από  τo μεταφορέα που εκτελεί το δρομολόγιο Κανδήλα – Αγρίνιο, ο οποίος μεταφέρει ένα νήπιο στο 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο, το οποίο συστεγάζεται με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο.


Το agrininonews.gr επικοινώνησε με τη Διεύθυνση της Περιφέρειας, αρμόδια για τη διαχείριση Διοικητικών και Οικονομικών θεμάτων η οποία έχει λάβει γνώση του θέματος και προσπαθεί να διευθετήσει το πρόβλημα. Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης κ. Καπλάνης εξηγεί ότι δεν έχουν κλείσει όλα τα δρομολόγια και ότι παρόμοιες περιπτώσεις υπάρχουν κι άλλες στην Αιτωλοακαρνανία, επισημαίνοντας παράλληλα τη σημασία του να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα. Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι πρόσφατα ο οδηγός που εκτελεί το δρομολόγιο από Κανδήλα για να μεταφέρει νήπιο σε σχολείο του Αγρινίου, περνούσε από τα Όχθια για να μεταφέρει και το κορίτσι, όμως πρόσφατα σταμάτησε . Η αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας πρόκειται είτε να επεκτείνει το δρομολόγιο, μέσω απόφασης της οικονομικής επιτροπής ή να ορίσει νέο δρομολόγιο που να εξυπηρετεί την μαθήτρια. Όπως εξηγεί ο κ. Καπλάνης,  η διαδικασία θα πάρει κάποιον χρόνο, αφού θα πρέπει πρώτα να περάσει απο την έγκριση της επιτροπής για τα οικονομικά ζητήματα.

Tο agrinionews.gr αναδεικνύει το πρόβλημα εκτιμώντας πως οι αρμόδιοι οφείλουν σε αυτή την περίπτωση να σπεύσουν και να μην επιτρέψουν άλλο στη μαθήτρια να νοιώθει πως είναι «παιδί ενός κατώτερου Θεού».
agrinionews.gr

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS