16ος Ημιμαραθώνιος Άκτιος Δρόμος 2015 - Κυριακή 4 Οκτωβρίου

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 20150 σχόλια

Η Βόνιτσα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους αθλητές για την διεξαγωγή του 16ου Άκτιου Ημιμαραθώνιου Δρόμου την Κυριακή 4 Οκτωβρίου.

Όλα έτοιμα για την διεξαγωγή  του  16ο Ημιμαραθώνιο Άκτιο Δρόμο που είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 4 Οκτωβρίου.
Ξεκινάει φέτος μια προσπάθεια εκκίνησης  του Άκτιου Δρόμου με στόχο τα επόμενα χρόνια να γιγαντωθεί και κάποια στιγμή  να γίνει ένας διεθνής ημιμαραθώνιος  δρόμος που θα φιλοξενεί αθλητές αλλά και πλήθους κόσμο στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας.

Ήδη οι συμμετοχές είναι πολλές και το ενθαρρυντικό είναι ότι θα υπάρχουν αθλητές σχεδόν από όλη την Ελλάδα αλλά και μερικές συμμετοχές από το εξωτερικό. Στον Άκτιο Δρόμο θα πάρουν μέρος και αθλητές από τους Συλλόγους  δρομέων Υγείας.
Η έκπληξη του αγώνα είναι η συμμετοχή του 80άχρονου Ηρακλή (  αθλητής από Αθήνα γεννηθείς το 1934) που πραγματικά δίνει παράδειγμα ζωής και ζωντάνιας.
Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 09.30 από το Άκτιο Βόνιτσας ( περίπου στο ύψος του αεροδρομίου του Ακτίου) και θα καταλήξει στην παραλίας της Βόνιτσας ( στο Δημαρχείο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ).
Οι απονομές θα ξεκινήσουν στις 12.00 μμ και από νωρίς στην παραλία της Βόνιτσας θα υπάρχει ενημέρωση για την εξέλιξη του Άκτιου Δρόμου.
Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου θα γίνουν και αγώνες 500 και 1000 μέτρων  για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου - Λυκείου αντίστοιχα .
Τα παιδιά του Γυμνασίου-Λυκείου θα συγκεντρωθούν στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου της Βόνιτσας στις 09.45 πμ . Η εκκίνηση θα γίνει εκεί  στις 10.15 πμ με τερματισμό την παραλία της Βόνιτσας στο ύψος του Δημαρχείου. Οι αθλητές θα κινηθούν περιμετρικά του Κάστρου της Βόνιτσας ( θα περάσουν μέσα από την πύλη που βρίσκεται στο ύψος του γηπέδου της Βόνιτσας και θα καταλήξουν στην παραλία).
Τα παιδιά του Δημοτικού θα συγκεντρωθούν στην είσοδο του ποδοσφαιρικού γηπέδου της Βόνιτσας (πίσω από το Κάστρο ) ,στις 09.45 πμ και η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.20.πμ με κατεύθυνση περιμετρικά του Κάστρου και από εκεί στην παραλία.
Σε όλους τους αγώνες θα υπάρχει η παρουσία  επίσημων  κριτών του ΣΕΓΑΣ . Επίσης θα υπάρχουν γιατροί και ασθενοφόρα τόσο στον αγώνα των μικρών όσο και στον ημιμαραθώνιο.
Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά , ισοτονικά, χυμοί και ένας μικρός μπουφές για όλους τους αθλητές ( μικρούς και μεγάλους ) . Σε όλους τους αθλητές θα δοθεί δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο που απεικονίζει το κάστρο της Βόνιτσας ,ένα από τα σύμβολα αυτής της πόλης.
Καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας αλλά και όλους τους πολίτες διπλανών δήμων να έρθουν στην Βόνιτσα την Κυριακή 4 Οκτωβρίου για να παρακολουθήσουν τον 16ο ημιμαραθώνιο Άκτιο Δρόμο να χειροκροτήσουν τους μικρούς και μεγάλους αθλητές  και να απολαύσουν τα τοπία και την ομορφιά της Βόνιτσας .
              Εκ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας


Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS