Ζητούν από άνεργο με 0,26 ευρώ εισόδημα, να πληρώσει φόρο!

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 20150 σχόλια

Ο άνεργος, ο τόκος των 0,26 ευρώ και ο φόρος που εξόργισε τον Μιχελογιαννάκη!

Άνεργος επί μία διετία, μπλέχτηκε στα γρανάζια του φορολογικού συστήματος και κινδυνεύει με πρόστιμο, λόγω...
εκπρόθεσμης δήλωσηςΖεις στην Ελλάδα, είσαι άνεργος για δύο χρόνια, δεν διαθέτεις κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά σου και... τόλμησες να έχεις 0,26 ολόκληρα ευρώ από τόκους στο όνομά σου; Η εφορία θα σε κάνει να το πληρώσεις... Πολύ δε περισσότερο, αν έκανες δήλωση το καλοκαίρι, το σύστημα δεν σου ζήτησε αποδείξεις, λίγους μήνες μετά... άλλαξαν τα δεδομένα, οι αποδείξεις για... το μηδενικό σου εισόδημα έγιναν... προαπαιτούμενα (κυριολεκτικά) και συ, παρ' ότι παρουσίασες τα... αποδεικτικά των εξόδων σου, για το... μηδενικό – επαναλαμβάνουμε – εισόδημά σου, θα κληθείς να πληρώσεις και πρόστιμο λόγω... εκπρόθεσμης δήλωσης! Ελλάς το μεγαλείο σου...

Ο περί ου ο λόγος... κατέθεσε με επιστολή του στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μιχελογιαννάκη το περιστατικό.

Για τόκους 0,26 ευρώ, οι οποίοι ενδεχομένως να προέρχονται από την κατάθεση κάποιων επιδομάτων που θα έδινε η Πολιτεία στον άτυχο – για την εμπλοκή του στα γρανάζια του συστήματος – ανθρώπου, κλήθηκε να πληρώσει το ποσό των 65,99 ευρώ!

Ποια λογική είναι αυτή που επιβάλει σε ένα... σύστημα, να συμπεριφέρεται κατ' αυτόν τον τρόπο, ακριβώς σε εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας που έχει υποστεί τις μεγαλύτερες και σκληρότερες συνέπειες; Δηλαδή τους μακροχρόνια άνεργους;

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος και άφησε να εννοηθεί ότι θα ζητήσει από την κυβέρνηση να δώσει μία λύση, όχι στην περίπτωση συγκεκριμένα του νεαρού άνδρα από τη Θεσσαλονίκη, αλλά γενικότερα στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Η επιστολή του άνεργου αναδεικνύει τα πραγματικά θέματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Ιδού το πλήρες e-mail που έστειλε ο άνθρωπος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:

«Κύριε Μιχελογιαννάκη,
Το 2013 και 2014 ήμουν άνεργος, φιλοξενούμενος, χωρίς σπίτι και χωρίς αυτοκίνητο (της πινακίδες της παρέδωσα τέλος του 2012).
Έκανα την δήλωσή μου 3/6/2015 και ο φόρος είναι 0. Στις 19/10/2015 βλέπω στην μερίδα μου και βλέπω ότι το σύστημά σας μου κάνει τροποποιητική και μου βγάζει φόρο να πληρώσω 65,99. Αυτό το έκανε διότι είχα δηλωθέν εισόδημα από τόκους 0,26 και δεν έβαλα Αποδείξεις, (στην δήλωση που έκανα δεν μου ζητούσε αποδείξεις).
Εγώ μόλις το είδα έκανα τροποποιητική με αποδείξεις και βγάζει 0 φόρο, αλλά μάλλον θα μου βάλετε πρόστιμο παραπάνω από 65,99 σαν εκπρόθεσμη. Τα έδειξα στην εφορία και ο υπάλληλος έβαλε τα γέλια.
Έκανα αγώνα για να ξαναβγείτε, διότι είχα την εντύπωση ότι θα βοηθήσετε τους φτωχούς. Μάλλον έκανα λάθος και θα κάνετε χειρότερα από τους προηγούμενους.
Σας παρακαλώ θέλω να με απαντήσετε».


Ποιος είδε τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη σήμερα και δεν τον φοβήθηκε!
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξοργισμένος σήμερα χτυπούσε πόρτες και γραφεία στα υπουργεία, δεν άφηνε τίποτα να μην το πει και ζητούσε απαντήσεις! Και με το δίκιο του μάλλον εξοργίστηκε, αφού νωρίς το πρωί πήρε στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο ένα mail που τον συγκίνησε και τον εξόργισε, όπως λέει στο cretalive.gr.
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS