"Οι αμερικανοί ενισχύουν τον στρατό τους στην Ευρώπη γιατί φοβούνται κοινωνική αναταραχή"!

Πέμπτη 16 Ιουλίου 20150 σχόλια

Το άρθρο του Finian Cunningham που δημοσιεύθηκε στο Sputnik δείχνει ότι το ενδεχόμενο πραξικοπήματος “γοητεύει” πολλούς κι εκτός Ελλάδας. Βέβαια και το δικό του σενάριο που κάνει λόγο για “στρατιωτικό πραξικόπημα” στην Ευρώπη ξεκινά εδώ από την Ελλάδα.


Με δυο λόγια ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι όσα γίνονται στην Ελλάδα αυτές τθς ημέρες με την επιβολή μιας συμφωνίας αλλά και επί της ουσίας αλλαγής κυβέρνησης είναι η “πρόβα τζενεράλε” για όσα πρόκειται να συμβούν στην Ευρώπη. Προβλέπει ότι όλα αυτά θα προκαλέσουν μεγάλη κοινωνική αναταραχή και ανεξέλεγκτες καταστάσεις . Και εξηγεί ότι αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της ενίσχυσης των αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη!

Ο συντάκτης του άρθρου γράφει ότι “η συνθηκολόγηση της ελληνικής κυβέρνησης στο Βερολίνο σηματοδοτεί την "πειθάρχηση" του ευρύτερου ευρωπαϊκού εκλογικού σώματος… Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι ο προάγγελος για άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε αυτή την περίπτωση, αναμένεται γενικευμένη κοινωνική αναταραχή”.
Και συνεχίζει:

“Η ταχεία επέκταση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη κατά το παρελθόν έτος έγινε με το πρόσχημα της «υπεράσπισης» των συμμάχων του ΝΑΤΟ από την υποτιθέμενη ρωσική επιθετικότητα. Αλλά μια εντελώς διαφορετική έκτακτης ανάγκη για την οποία η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται είναι ακόμη και ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ευρώπη - στον απόηχο της οικονομικής κατάρρευσης που απορρέει από την ελληνική κρίση χρέους”.

Επισημαίνει ότι “η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Ευρώπη δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου πριν από 25 χρόνια. Υποστηρίζει ότι στην Ουάσινγκτον έχουν στο μυαλό τους την οικονομική και κοινωνική κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε αυτή την περίπτωση, η αμερικανική στρατιωτική μηχανή θα αναπτυχθεί για να καλύψει εύθραυστες και αναξιόπιστες κυβερνήσεις εν μέσω εκτεταμένης κοινωνικής αναταραχής. Θα πρόκειται για κυβερνήσεις οι οποίες θα έχουν επιβληθεί χωρίς λαϊκή εντολή , όπως γίνεται στην Ελλάδα,γράφει.


Επικαλείται τον Αμερικανό πολιτικό αναλυτή Ράντι Μάρτιν, ο οποίος γράφει στο crookedbough.com, ότι οι αμερικανοί είχαν προβλέψει την τρέχουσα αναταραχή στην Ευρώπη, την Ελλάδα.
«Η ελληνική κρίση έχει αρχίσει εδώ και πέντε χρόνια», λέει ο Μάρτιν. "Μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι η Ουάσινγκτον έχει ήδη καταρτίσει σχέδια για το πώς να διαχειριστεί την Ευρώπη πολιτικά και οικονομικά, αν η κατάσταση απαιτεί την παρέμβαση αυτή. "

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η δικαιολογία της ρωσικής απειλής δεν είναι πια τόσο αξιόπιστη για την ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Αυτό που ονομάζεται η «ελληνική κρίση χρέους" είναι στην πραγματικότητα ένα σύμπτωμα μιας συστημικής κατάρρευση δυτικού καπιταλισμού υποστηρίζει το άρθρο του Sputnik και καταλήγει:

“Όταν οι στρατηγοί μιλούν για "διασφάλιση της Ευρώπης" δεν εννοούν την Ρωσία αλλά τον θυμό των ανθρώπων της”.onalert.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS