95 δενδρύλλια και τέσσερις τόνοι λαθραίου καπνού στην Παπαδάτου Ξηρομέρου

Δευτέρα 13 Ιουλίου 20150 σχόλια

Όπως έχει ήδη μεταδώσει το agrinionews.gr, συνελήφθησαν τρία άτομα στην Παπαδάτου Ξηρομέρου για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παραγωγή, διακίνηση και κατοχή λαθραίου καπνού.
Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 95 δενδρύλλια κάνναβης. Κατασχέθηκαν περισσότεροι από τέσσερις τόνοι φύλλων καπνού, 34 περίπου κιλά επεξεργασμένου λαθραίου καπνού και μηχανή κοπής φύλλων καπνού. Πριν λίγο η Αστυνομία ανακοίνωσε τα εξής:


2Συνελήφθησαν, χθες (11-7-2015) το βράδυ και σήμερα (12-7-2015) το πρωί, στην Παπαδάτου Ξηρομέρου , από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 57 και 53 ετών και ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε -κακουργηματικού χαρακτήρα- δικογραφία για καλλιέργεια κάνναβης και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν κατά το προανακριτικό έργο κατάφεραν να εντοπίσουν σε δύσβατη δασική περιοχή, στην Παπαδάτου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, που καλλιεργούσε ο 53χρονος με τον 35χρονο και περιείχε  92 δενδρύλλια κάνναβης.
Χθες, κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί συνέλαβαν επ΄αυτοφώρω τον 35χρονο, μέσα στη φυτεία, τη στιγμή που πότιζε τα δενδρύλλια, με λάστιχο που είχε συνδέσει σε παροχή ύδρευσης σε απόσταση  200  περίπου μέτρων από τη φυτεία.
Στο χώρο της φυτείας οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο φτυάρια, μια αξίνα , διάφορα πλαστικά δοχεία και πλαστικά γλαστράκια, ως μέσα για τη δημιουργία φυτωρίου των δενδρυλλίων κάνναβης και της μετέπειτα καλλιέργειας και περιποίησης τους.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι ο 35χρονος καλλιεργούσε τα δενδρύλλια κατ εντολή του 53χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα σε κοντινή απόσταση από τη φυτεία.
Ο 53χρονος καλλιεργούσε στην πατρική οικία του στην ίδια περιοχή ακόμη τρία δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη μέσα σε γλάστρες τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 53χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 30.150 γραμμάρια λαθραίου καπνού και μια ηλεκτρονική ζυγαριά με όριο ζύγισης μέχρι και 40 κιλά, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρεί ο 53χρονος κατασχέθηκαν ακόμη  839  γραμμάρια λαθραίου καπνού διαμοιρασμένα σε τέσσερις συσκευασίες.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη ιδιοκτησίας του 53χρονου, στην ίδια περιοχή οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:
•  4.440  κιλά φύλλων καπνού σε 111 δέματα,
• 13 κιλά και 200 γραμμάρια φύλλων καπνού σε τσουβάλια,
• 44 αρμάθες φύλλων αποξηραμένου καπνού,
• 2 λίαστρες με αρμάθες φύλλων καπνού,
•1 μηχανή κοπής φύλλων καπνού,
• 15 μεταλλικές λάμες – εξαρτήματα της μηχανής,
• 1 ζυγαριά με όριο τα 40 κιλά,
• 2.360 γραμμάρια επεξεργασμένος καπνός που βρέθηκε πάνω στη μηχανή.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 35χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 290 γραμμάρια λαθραίου καπνού, μικροποσότητα κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 790 ευρώ και 200 λέκε Αλβανίας.
Σε ότι αφορά τον 57χρονο, προέκυψε ότι προμήθευσε με τους σπόρους κάνναβης τους δύο συνεργούς του και μετέβαινε στη φυτεία προκειμένου να παρακολουθήσει την ανάπτυξη των δενδρυλλίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.
54
3



















 agrinionews.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS